Recepti kuhinje Hotela Stari Banat: PICA ORTOLANA, VEGETARIJANSKA POSLASTICA

image_pdfimage_print

PICA ORTOLANA, VEGETARIJANSKA POSLASTICA

Opovo, 5. avgust 2020;

Ortolano na italijanskom znači „od povrća“. Odlična je vegetarijanska pizza i nešto zdravija opcija jer se pravi sa patlidžanom, paprikom i tikvicama.

Priprema: Pica testo razvući oklagijom, naneti paradajz pelat, posuti kačkavaljom, pa ređati povrće. Picu peći na 250C 10 minuta, na pola vremena, preliti marinadom od belog luka i maslinovog ulja, posuti origanom. Picu služiti odmah toplu uz čašu hladnog proseco vina.

Namirnice:

150g paradajz pellet,

300g pica testa,

150g kačkavalja (može i posnog),

80g tikvica,

80g patlidžana,

60g paprike babure,

30g pečurka,

30g crvenog luka,

20g crnih maslina.