Nacionalna služba za zapošljavanje: ISPLATA NOČVANIH NAKNADA ZA JUN

Nacionalna služba za zapošljavanje: ISPLATA NOČVANIH NAKNADA ZA JUN

ISPLATA NOVČANIH NAKNADA ZA JUN

Beograd, 21. jul 2020;

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava da će se, preko Banke Poštanska štedionica, izvršiti isplata nočanih naknada za jun mesec i to: redovne novčane naknade nezaposlenim licima, u sredu 22. jula  i privremene novčane naknade licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, u četvrtak 23. jula.


Lokalna samouprava: SPROVOĐENJE MONITORINGA LARVI I ODRASLIH FORMI KOMARACA

Lokalna samouprava: SPROVOĐENJE MONITORINGA LARVI I ODRASLIH FORMI KOMARACA

SPROVOĐENJE MONITORINGA LARVI I ODRASLIH FORMI KOMARACA

Opovo, 21. jul 2020
Stručne ekipe „EKO-SAN PLUS“ DOO u naredna tri dana sprovode monitoring larvi komarca, odraslih formi komaraca i determinaciju invazivnih vrsta u svim naseljenim mestima opštine Opovo.

Ovaj postupak vrši se postavljanjem klopki sa CO2 i feromonima koji privlače komarce a zatim se u laboratoriji vrši prebrojavanje i utvrđivanje vrsta prisutnih komaraca. Danas je postavljeno ukupno osam klopki, 5 za utvrđivanje brojnosti i 3 za determinaciju vrsta komaraca.

Podaci u vezi larvi dobijaju se uzorkovanjem na vodenim površinama.

Postupak će biti ponovljen posle izvršenog tretmana odraslih formi komaraca koji je zakazan za četvrtak. 23.07.2020. godine i na taj način dobićemo pouzdane podatke o efikasnosti izvršenog tretmana.

Nadzor nad sprovođenjem monitoringa vrši  Inspekcija  za zaštitu životne sredine.

Saobraćaj: POTPUNO IZGOREO AUTOMOBIL NA ZRENJANINCU

Saobraćaj: POTPUNO IZGOREO AUTOMOBIL NA ZRENJANINCU

POTPUNO IZGOREO AUTOMOBIL NA ZRENJANINCU

Rano jutros oko 05.20 časova, na Zrenjaninskom putu, na ulazu u Padinsku Skelu, potpuno je izgoreo jedan automobil.
Automobil je potpuno uništen, materijalna šteta je velika, povređenih nije bilo. Na licu mesta bili su Vatrogasci, ekipa Hitne pomoći i Policija.

Izvor: Lobi info
Foto: RTS

Lokalna samouprava: PODELA LARVICIDA SVIM DOMAĆINSTVIMA OPŠTINE OPOVO

Lokalna samouprava: PODELA LARVICIDA SVIM DOMAĆINSTVIMA OPŠTINE OPOVO

PODELA LARVICIDA SVIM DOMAĆINSTVIMA OPŠTINE OPOVO

Opovo, 20. jul 2020;

Na osnovu ugovora sa Opštinom Opovo, ekipe „Eko-san Plus“ od utorka 21. jula, počinju sa podelom larvicida svim individualnim domaćinstvima na teritoriji naše opštine .

Larvicid je pakovan u kesicama od 150 grama i primenjuje se ubacivanjem jedne kesice u septičku jamu  ili stajaće vode u stambenim i ekonomskim dvorištima.

Inspekcija za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo moli sve građane da preuzmu preparat od ovlašćenih ekipa i primene ga po uputstvu. Na taj način, delovanjem na larve komnaraca, smanjuje se broj odraslih formi.