Republički izbori: REZULTATI PONOVLJENIH IZBORA NA BIRAČKOM MESTU 20

Republički izbori: REZULTATI PONOVLJENIH IZBORA NA BIRAČKOM MESTU 20

REZULTATI PONOVLJENIH IZBORA NA BIRAČKOM MESTU 20

Sefkerin, 1. jul 2020;

I na ponovljenim republičkim izborima za narodne poslanike na biračkom mestu broj 20, lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ osvojila je najviše glasova. Od 349 upisanih birača na ponovljene izbore izašlo je 222 što je izlaznost od 63,61 odsto (što je za 1,15% veća izlaznost od 21. juna). Od 21 ponuđene liste, birači su ovog puta glasali samo za tri liste. Srpska napredna stranka je dobila 194 (87,38%), SPS – JS 26 (11,71%) i Aleksandar Šapić 1 glas (0,45%)  

Izgradnja puta Opovo – Debeljača: OBAVEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Izgradnja puta Opovo – Debeljača: OBAVEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

OBAVEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Opovo, 1. jul 2020;

Opštinska uprava Opovo obaveštava vlasnike parcela na lokalnom putu Opovo – Debeljača da su počeli radovi na nastavku izgradnje puta. Kako su poljoprivrednici sa zasadom ušli u putno zemljište pored saobraćajnice, upućuje im se apel da u što kraćem vremenskom roku skinu useve pšenice duž deonice lokalnog puta.

Aktiv žena Opovo: OPOVČANKE PROSLAVILE „ROĐENDAN“

Aktiv žena Opovo: OPOVČANKE PROSLAVILE „ROĐENDAN“

OPOVČANKE PROSLAVILE „ROĐENDAN“

Opovo, 1. jul 2020;

Mada kao organizacije rade mnogo duže, kao registrovano udruženje Aktiv žena Opovo 28. juna obeležio je sedam godina od osnivanja. Tim povodom Aktiv je organizovao malu proslavu na kojoj su prisustvovale gošće iz udruženja žena iz Sakula, Sefkerina, Kačareva, Crepaje i Pančeva.

„Vidovdan je,veliki praznik, za nas iz Udruženja,poseban, jer je to sedam godina od osnivanja, sedam godina rada, entuzijazma, ljubavi, humanosti, afirmacije žena na selu i predstavljanja naše Opštine Opovo u najboljem mogućem svetlu. Kao i do sada, obeležile smo našu godišnjicu, zajedno sa našim gošćama iz udruženja žena Sakule, Sefkerin, Kačarevo, Crepaja i Pančevo, a s obzirom na to,da je predsednik opštine dr.Zoran Tasić bio sprečen da se odazove našem pozivu, ispred lokalne samouorave posetio nas je predsednik Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov. Uz dobru rođendansku atsmoferu, trpezom sa slanim i slatkim đakonijama, obeležile smo naš dan sa željom da nastavimo, kao i do sada vredno i radno. Naša deviza je uvek bila -“zajedno možemo sve”.

Matične knjige umrlih: U JUNU 10 PREMINULIH

Matične knjige umrlih: U JUNU 10 PREMINULIH

U JUNU 10 PREMINULIH

Opovo, 1. jul 2020;

Tokom juna u matičnim i pogrebnim knjigama umrlih upisano je 10 preminulih. Četiri u Opovu, tri u Barandi i tri u Sefkerinu.

OPOVO: Dikosava Mitić (1944), Ružica Varšic (1948), Miroslav Stojić (1969), Bogdan Latovljev (1935); BARANDA: Jovanka Stojanov (1932), Milica Borlja (1944), Sava Nikolić (1935); SEFKERIN: Zlatinka Morar (1933), Cvetko Milovanov (1937), Milorad Stajić (1938).