Uvedene obavezne mere u Opovu: ZAŠTITNE MASKE, OGRANIČEN BROJ LICA U ZATVORENIM PROSTORIMA I RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Uvedene obavezne mere u Opovu: ZAŠTITNE MASKE, OGRANIČEN BROJ LICA U ZATVORENIM PROSTORIMA I RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

ZAŠTITNE MASKE, OGRANIČEN BROJ LICA U ZATVORENIM PROSTORIMA I RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Opovo, 14. jul 2020;

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je danas odluke u cilju sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji Opštine Opovo.

Nošenje zaštitnih maski obavezno je u svim zatvorenim prostorima i javnom prevozu koji saobraća na teritoriji Opštine Opovo, uz poštovanje distance – udaljenosti između građana građana dva metra.

Ograničava se broj lica u svim zatvorenim prostorima uzimajući u obzir kvadraturu prostora, tako da broj lica ne može biti veći od jednog lica na četiri kvadratna metra, a poslodavci se obavezuju da na vidnom mestu, ulazu u objekat, istaknu obaveštenje o kvadraturi i broju lica koja istovremeno mogu da se nalaze u objektu.

Rad ugostiteljskih objekata ograničava se do 23:00 časa uz maksimalno poštovanje svih mera zaštite.

Ove odluke primenjuju se od 15. jula.

Odluke na sajtu Opštine Opovo

Ministarstvo zdravlja: KORONAVIRUSOM ZARAŽENO 570 ZDRAVSTVENIH RADNIKA

Ministarstvo zdravlja: KORONAVIRUSOM ZARAŽENO 570 ZDRAVSTVENIH RADNIKA

KORONAVIRUSOM ZARAŽENO 570 ZDRAVSTVENIH RADNIKA

Beograd, 14. jul 2020;

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je danas da je, prema poslednjim podacima, 70 zdravstvenih radnika obolelo od COVID-19 i hospitalizovano, dok je njih još 500 pozitivno na koronavirus i nalazi se u izolaciji.

Lončar je na redovnoj konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 naveo da je samo u kovid ambulantama u Beogradu u poslednja 24 časa pregledano 3.225 pacijenata, čemu treba dodati i preglede obavljene u ostatku Srbije.

On je naveo da je u poslednja 24 časa testirano 8.659 osoba, od kojih su 344 osobe pozitivne, dok je 13 pacijenata preminulo.

Prema njegovim rečima, na današnji dan u Srbiji su ukupno testirana 507.002 pacijenta, ukupan broj preminulih iznosi 418, a broj aktivnih slučajeva je 4.574.

Ovi podaci dovoljno govore o tome koliko je situacija ozbiljna, naglasio je ministar i ponovio da su bolnički kapaciteti u Beogradu na maksimumu, odnosno da je popunjenost u svim kovid bolnicama u glavnom gradu viša od 90 odsto.

Lončar je najavio da će u toku dana Institut za reumatologiju početi da radi sa dodatnim kapacitetima, i to sa više od 100 postelja.

Prema njegovim rečima, u toku su vizite u bolnicama, kao i u “Štark areni”, na osnovu čega će se videti koliko će danas pacijenata moći da se otpusti, kako bi novi mogli da budu primljeni.

On je podsetio na to da se pacijenti iz Beograda upućuju u Smederevo, Požarevac, Smederevsku Palanku i bolnice u drugim gradovima, što je neophodna mera kako bi svako dobio adekvatnu negu.

Put Opovo – Debeljača: U TOKU RADOVI NA NOVOJ DEONICI (VIDEO)

Put Opovo – Debeljača: U TOKU RADOVI NA NOVOJ DEONICI (VIDEO)

U TOKU RADOVI NA NOVOJ DEONICI

Opovo, 14. jul 2020;

U toku su radovi na nastavku izgradnje puta Opovo – Debeljača. Sa realizacijom nove četiri faza projekta biće asfaltirano ukupno 10,2 kilometara saobraćajnice što će pokriti njenu dužinu na teritoriji Opštine Opovo. U ovom trenutku rade se kombinovano grubi građevinski radovi na pripremi deonice i nasipanja koje je do danas urađeno na oko 1,5 kilometara.

Izvođač radova je firma Ras inženjering a rok za završetak radova je 200 kalendarskih dana. Sa završetkom ove faze projekta ostaće još 2,4 kilometara puta koje treba asfaltirati.

Žetveni radovi i požari u polju: APEL POLJOPRIVREDNICIMA I PREDUZIMANJE PREVENTIVNIH MERA

Žetveni radovi i požari u polju: APEL POLJOPRIVREDNICIMA I PREDUZIMANJE PREVENTIVNIH MERA

APEL POLJOPRIVREDNICIMA I PREDUZIMANJE PREVENTIVNIH MERA

Opovo, 14. jul 2020;

Kako su u toku aktuelni žetveni radovi, stručna služba za poljoprivredu Opštinske uprave Opovo zbog povećane opasnosti od nastanka požara, ugrožavanja neovršenih strnih useva i poljoprivrednih mašina upućuje upozorenje – apel svim učesnicima žetvenih radova na preduzimanju preventivnih mera da do požara ne dođe.

U periodu sazrevanja i za vreme žetve zabranjeno je paljenje i upotreba otvorene vatre u blizini useva. Žetva i transport strnih useva i slame može se obavljati tehnički ispravnim poljoprivrednim mašinama i transportnim sredstvima,uz uslov da su snabdeveni odgovarajućim hvatačima,razbijačima i prigušivačima varnica.

Kombajni kojim se obavlja žetva moraju biti snabdeveni ispravnim aparatom za gašenje požara,ašovom i lopatom.
Pri obavljanju žetve i prevoza strnih useva i kamarisanja slame zabranjeno je pušenje i korišćenje sredstava sa otvorenim plamenom.

Izuzetno je dozvoljeno na mestima koja su označena i udaljena najmanje 30m od mesta rada,i snabdevena posudom koja je napunjena vodom za gašenje opušaka.