Najava tretiranja odraslih formi komaraca: SUTRA TRETMAN IZ VAZDUHA

Najava tretiranja odraslih formi komaraca: SUTRA TRETMAN IZ VAZDUHA

SUTRA TRETMAN IZ VAZDUHA

Opovo, 30. jun 2020;

Inspekcija za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo obaveštava javnost i pčelare da  će se na teritoriji Opštine Opovo u sredu 1. jula izvršiti tretman odraslih formi komaraca iz vazduha.

U skladu sa odgovarajućim vremenskim uslovima, povećanjem brojnosti populacije  i ugovorom br. 404-24/2020 od 08.04.2020. godine  koji je Opštinska uprava Opovo zaključila sa izvođačem „Aerosystem“ d.o.o. Smederevo, prvi ovosezonski tretman odraslih formi komaraca na teritoriji opštine Opovo biće sproveden udruženim delovanjem iz vazduha i sa zemlje u dve faze. Tretman iz vazduha planiran je u sredu, a tretman sa zemlje za početak sledeće nedelje, u zavisnosti od povoljnih meteoroloških  uslova. (M.Mitrović)

JP Srbijagas: NAJAVA RADOVA NA PREKOPAVANJU NEKATOGORISANOG PUTA U OPOVU

JP Srbijagas: NAJAVA RADOVA NA PREKOPAVANJU NEKATOGORISANOG PUTA U OPOVU

NAJAVA RADOVA NA PREKOPAVANJU NEKATOGORISANOG PUTA U OPOVU

Opovo, 30. jun 2020;

U sklopu radova na izgradnji deonice 3 Magistralnog gasovoda (interkonektora) granica Bugarske – granica Mađarske, izbršiće se prekopavanje nekategorisanog puta na putnoj parceli br. 3764 u delu između katastarskih parcela br. 1863/2 i 1466/2.

Prekopavanje puta izvodi se na stacionaži gasovoda 253+370 ukrštanje označeno u projektu sa P 3098/158, metoda ukrštanja – otvoreni rov, neposredno uz projektovanu blok stanicu 12.

Put će biti raskopan u periodu od 2. jula do 2. avgusta 2020. godine.

U navedenom periodu biće onemogućen prolaz mehanizacije. Za vreme trajanja radova saobraćaj će biti preusmeren na druge lokalne puteve što će biti obeleženo saobraćajnom signalizacijom.

Dom zdravlja Opovo: INSTRUKCIJA ZA OSOBE SA SIMPTOMIMA NA KOVID-19

Dom zdravlja Opovo: INSTRUKCIJA ZA OSOBE SA SIMPTOMIMA NA KOVID-19

INSTRUKCIJA ZA OSOBE SA SIMPTOMIMA NA KOVID-19

Opovo, 30. jun 2020;

Poštovani sugrađani, obaveštavamo Vas da ukoliko imate simptome Kovid 19 infekcije (kašalj, povišenu temperaturu, malaksalost) javite se u Kovid ambulantu Doma zdravlja Opovo kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje lečenje lekari Doma zdravlja Opovo će Vas uputiti u ustanovu višeg nivoa tj.Opštu bolnicu Pančevo.

Da bi ste izbegli nepotrebne gužve, u Covid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu, učestali kašalj uz otežano disanje.

Sugrađani koji imaju lakše respiratorne simptome bolesti potrebno je da ostanu kod kuće u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija – obilno uzimanje tečnosti, lakša kašasta ishrana, unošenje vitamina i higijenski režim života.

Osobe koje znaju da su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajem obolelog od Kovid 19 infekcije treba da ostanu 14 dana u samoizolaciji.

Kovid ambulanta Doma zdravlja Opovo radi svakog dana od 9 do 17 časova. Kontakt telefoni 013/681-104 lok 119, 062/8803155.

Podsećamo sve građane  Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških službi. Poštujte fizičko distanciranje, nosite zaštitne maske u zatvorenom prostoru, perite i dezinfikujte ruke!!!

Dom zdravlja Opovo

Ministarstvu zaštite životne sredine : PRVI UGOVORI ZA KUPOVINU AUTOMOBILA NA STRUJU OVE NEDELJE

Ministarstvu zaštite životne sredine : PRVI UGOVORI ZA KUPOVINU AUTOMOBILA NA STRUJU OVE NEDELJE

PRVI UGOVORI ZA KUPOVINU AUTOMOBILA NA STRUJU OVE NEDELJE

BEOGRAD, 30. juna (Tanjug) – Prvi ugovori za dodelu subvencija građanima za nabavku vozila na elektro i hibridni pogon biće potpisani ove nedelje, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zaštite životne sredine.

“Ministarstvu zaštite životne sredine do sada je podneto ukupno 45 zahteva, od čega je 10 odobreno jer je dokumentacija bila potpuna, dva rešenja su postala pravosnažna i ove nedelje će biti potpisani prvi ugovori sa građanima”, navode u resornom ministarstvu.

Automobili na električni pogon mogu u Srbiji da se registruju, a procedura je ista kao i kada su u pitanju obični automobili.

Međutim, ne mogu da se registruju oni automobili koji su prepravljeni da idu na struju.

Do sada su na više lokacija u Srbiji postavljeni električni punjači za vozila, na primer, pet brzih punjača na naplatnim stanicama kod Preševa, Šida, Subotice, Dimitrovgrada i Beograda.