Portal eUprava: NOVA USLUGA ZA OBAVEŠTENJE O REZULTATIMA PCR TESTA

Portal eUprava: NOVA USLUGA ZA OBAVEŠTENJE O REZULTATIMA PCR TESTA

NOVA USLUGA ZA OBAVEŠTENJE O REZULTATIMA PCR TESTA

Beograd, 20. jul 2020;

Od danas svi građani koji čekaju rezultate PCR testa na COVID-19 mogu se prijaviti na besplatni automatski info servis na Portalu eUprave i dobiti obaveštenje onog trenutka kada im bude gotov.

Ukoliko čekate rezultate PCR testa na COVID-19 možete se prijaviti na automatski servis za dobijanje obaveštenja putem mejla i SMS poruke 24 časa dnevno.

Obaveštenje ne sadrži rezultate testa već samo informaciju da je test gotov, kao i datum izdavanja testa.

Rezultate testa možete pogledati na Portalu www.e-zdravlje.gov.rs tako što ćete se prijaviti na jedan od sledećih načina:

  –  Ukoliko imate nalog na Portalu eUprava izaberite opciju ”Prijavi se preko eid.gov.rs“

  –  Ukoliko želite da se prijavite unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja izaberite opciju ”Prijava sa karticom zdravstvenog osiguranja”

Test možete preuzeti i u zdravstvenoj ustanovi gde ste se testirali.

Putem ovog servisa ne šalju se informacije o serološkim testovima na COVID-19 (brzi testovi), već isključivo o PCR testovima.

Suzbijanje odraslih formi komaraca: U ČETVRTAK TRETIRANJE SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

Suzbijanje odraslih formi komaraca: U ČETVRTAK TRETIRANJE SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

U ČETVRTAK TRETIRANJE SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

Opovo, 20. jul 2020;

U dogovoru sa izvođačima radova Eko – San plus i Aerosystem, Opštinska uprava Opovo je cilju suzbijanje odraslih formi komaraca najavila kombinovano tretiranje sa zemlje i iz vazduha. Uzimajući u obzir vremensku prognozu i povoljnost meteouslova kako bi se postigao željeni efekat, dogovoreno je da se tretmani sprovedu u četvrtak 23. jula u kasnim popodnevnim satima.

Covid 19 u opštini Opovo: PREGLEDANO 100 OSOBA

Covid 19 u opštini Opovo: PREGLEDANO 100 OSOBA

PREGLEDANO 100 OSOBA

Opovo, 20. jul 2020;

Opovo, 20. jul 2020;

U periodu od 13. do 17. jula u Kovid ambulanti pregledano je 100 osoba sa mogućom infekcijom virusa SARS-Cov2. Kliničkim pregledom konstatovano je da je kod 25 osoba potrebno izvršiti serološko testiranje na prisutnost IgG i IgM antitela.
Od 25 testiranih osoba kod 10 je potvrđeno prisustvo IgG antitela što ukazuje da su preležali infekciju izazvanu virusom SARS-Cov2, a kod 6 osoba je utvrđeno prisustvo IgM antitela koja ukazuju na prisustvo akutne bolesti. Svih 6 osoba je testirano PSR metodom i potvrđeno je
prisustvo oboljenja Covid 19.
Trenutno je na hospitalnom lečenju 6 osoba sa teritorije Opštine Opovo.
Dom zdravlja Opovo apeluje na sve sugrađane da se odgovorno ponašaju, poštuju propisane mere samozaštite i da se, ukoliko imaju simptome bolesti koje mogu ukazivati na infekciju SARS-Cov 2 virusom jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja Opovo svakog dana od 9 do 17 časova ili telefonskim putem na brojeve 013/681 104 lok.119, 062/8803155.

DZ Opovo

Saobraćaj: RADOVI U PRVOMAJSKOJ ULICI U  PANČEVU

Saobraćaj: RADOVI U PRVOMAJSKOJ ULICI U PANČEVU

RADOVI U PRVOMAJSKOJ ULICI U PANČEVU
Od 20.07.2020. godine do 17.08.2020. godine biće izmenjen režim saobraćaja na državnom putu I B reda broj 10, od pre nadvožnjaka kod skretanja za luku Dunav Pančevo, pa do pre raskrsnice Prvomajske ulice sa Ulicom Žarka Zrenjanina, zbog radova na pojačanom održavanju kolovoza. Radovi će se izvoditi u desnoj kolovoznoj traci, a saobraćaj će biti preusmeren na levu kolovoznu traku.

Izvor: JP “Putevi Srbije”