Koronavirus: TRI OSOBE POZITIVNE NA TERITORIJI OPŠTINE OPOVO

Koronavirus: TRI OSOBE POZITIVNE NA TERITORIJI OPŠTINE OPOVO

TRI OSOBE POZITIVNE NA TERITORIJI OPŠTINE OPOVO

Poštovani sugrađani,
Vaša zdravstvena ustanova Vas obaveštava da je epidemiološka situacija u Opštini Opovo mirna i da je potrebno da se pridržavate svih preporučenih mera u cilju sprečavanja širenja infekcije Korona virusa:

  • socijalno distanciranje
  • nošenje maski u svim zatvorenim prostorijama
  • obavezno pranje ruku
  • lagana ishrana bogata vitaminima.

Na teritoriji Opštine Opovo tri osobe su pozitivne na Covid 19 infekciju RT PCR testom.

Svi koji imaju respiratorne tegobe treba da se jave u Respiratornu ambulantu Doma zdravlja Opovo gde će biti pregledani kod naših lekara i po potrebi, na osnovu kliničkog nalaza, biće sprovedena dopunska dijagnostika (rendgengrafija pluća, laboratorijska dijagnostika, brzi serološki test).

Molimo Vas na odgovorno i disciplinovano ponašanje svakog pojedinca kako bi smo zajedno zdravi izašli iz pandemije izazvane Korona virisom.

Ukoliko imate neke simptome bolesti javite se Respiratornoj ambulanti Doma zdravlja Opovo. Radno vreme ambulante je:

  • radnim danom od 9 do 17 časova
  • subota, nedelja od 10 do 15 časova.

Preporučujemo Vam da se pre dolaska javite telefonom kako bi smo izbegli nepotrebno stvaranje gužve i da Vam obezbedimo samo Vaš termin za pregled.

Brojevi telefona Respiratorne ambulante su:

  • 013/681-104 lokal 119
  • 062/8803155

Dom zdravlja Opovo
Direktor, dr Sofija Popović

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: ZUCCHINI SALATA SA PILETINOM

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: ZUCCHINI SALATA SA PILETINOM

ZUCCHINI SALATA SA PILETINOM
Priprema:
Tikvice dobro oprati pa iseći na kolutove srednje debljine. Ljubičasti luk iseći na rebarca, beli luk sitno iseckati. Čeri paradajz iseći na pola. Pileći flle iseći na tračice, posoliti i panirati u mešavini prezli i susama, pohovati u dubokom ulju. Tikvice  posoliti, pobiberiti, ispeći na grilu sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene tikvice pomešati sa lukom, čerijom, i tost hlebom isečenim na kockice(kruton). Salatu začiniti po ukusu, i servirati kao predjelo ili glavno  jelo u letnjim danima.

Namirnice:

300g tikvica
100g pilećeg filea
30g ljubičastog luka
10g peršunovog lišća
2 kriške tost gleba
10g belog luka
70g čeri paradajza
So
Biber
1jaje
20g susama
Brašno
Prezle