Još jedna saobraćajna nesreća u Opovu – da li smo dovoljno oprezni ? (video)

09/04/2024

Još jedna saobraćajna nesreća u Opovu – da li smo dovoljno oprezni ?

OPOVO,  9 april 2024
Pre nekoliko dana, tačnije 5. aprila u ranim jutarnjim satima  se desila još jedna saobraćajna nesreća, nakon one u Barandi o kojoj smo izveštavali . Ovoga puta se radi o sudaru vozila koje je išlo iz pravca Barande ka Opovu sa parkiranim vozilom pored puta.
Starija maloletna ženska osoba sa probnom vozačkom dozvolom je usled gubljenja kontrole nad vozilom udarila u parkirani kombi i izazvala saobraćajnu nesreću. Iako slika govori drugačije, na sreću nije došlo do mnogo teških telesnih povreda.

Još jedan tekst za vrlo kratko vreme u kojem pišemo o saobraćaju i bezbedosti ima za cilj da podigne svest svih učesnika u saobraćaju na teritoriji naše opštine a i šire. Naši sugrađani su često poslom, ili na druge načine vezani za komunikaciju sa većim gradskim centrima u okolini i na taj način su uključeni u veliku mrežu vozila i vozača koji gravitiraju ovim putevima. Čest slučaj i uzrok nesreća je neprilagođena brzina kao i loše osvetljena priključna poljoprivredna vozila. U poslednjim godinama sve je više motocikala na ulicama koje voze mladi vozači velikom brzinom čak i kroz naseljena mesta koji predstavljaju potencijalno veliki problem, a kako se nameće, rešenje je evidentno u preventivi i sankcionisanju od strane saobraćajne policije.

Takođe, primećuje se i dosta bicikala bez svetala koje noću voze maloletnici, a i stariji.

Na kraju, svako od nas, učesnik u saobraćaju, bio vozač, biciklista, motorista ili vozač električnog trotineta treba da shvati i preuzme deo svoje odgovornosti pre nego što se potencijalna nesreća desi, tako što će se pridržavati propisa, prvenstveno ograničenja brzine kao i održavanja svetlosne signalizacije  ispravnom.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Vozačima u Srbiji do sada oduzeto 75 vozila, od toga 5 na teritoriji PU Pančevo
Od početka primene nove mere u Srbiji je oduzeto ukupno 75 vozila

To je za „Dnevnik“ rekao načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević.
Kako kaže, ono što je zabrinjavajuće jeste da je čak 21 vozilo oduzeto od učinilaca prekršaja koji su mlađi od 25 godina.
Lakićević precizira da je najveći broj vozila oduzet na teritoriji Policijske uprave Beograda (12) i Policijske uprave u Šapcu (11).

Na teritoriji Vojvodine, dodaje Lakićević, ukupno je oduzeto 15 vozila.

Pet vozila je oduzeto na teritoriji Policijske uprave u Pančevu, tri na teritoriji Policijske uprave u Zrenjaninu, po dva vozila na teritorijama Sombora i Subotice i po jedno vozilo na teritorijama policijskih uprava u Kikindi, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici“, pojašnjava Lakićević za Dnevnik. Oduzimanje vozila počelo je 23. februara, a prvi slučaj se dogodio istog dana kada je na snagu stupila mera, u Leskovcu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zapalio se automobil u Opovu, intervenisali vatrogasci (video)

Zapalio se automobil u Opovu, intervenisali vatrogasci (video)

Zapalio se automobil u Opovu, intervenisali vatrogasci https://youtu.be/nhYLwVP_lrE?si=E3ksrQUE1WSql2I3 OPOVO, 19. april 2024 – Jutros oko 9:00h na parkingu ispred Hotela „Stari Banat“ u Opovu zapalio se parkirani automobil, marke Citroen, beogradskih tablica. Po...

Težak saobraćajni udes u Barandi (video)

Težak saobraćajni udes u Barandi (video)

Težak saobraćajni udes u Barandi https://youtu.be/LC1D5-L0eDQ BARANDA, 4. april 2024 – Danas u prepodnevnim časovima na ulazu u Barandu iz pravca Sakula došlo je do težeg saobraćajnog udesa. Tridesetogodišnji vozač iz Sakula, zbog neprilagođene brzine izgubio je...

Huliganski pir u sefkerinskom parku

Huliganski pir u sefkerinskom parku

SEFKERIN, 7. februar 2024 – Sefkerinski park je noćas bio meta za sada nepoznatih huligana koji su iz samo njima znanih razloga lomili i prevrtali parkovski mobilijar. Nažalost, parkovski mobilijari, elktro stubovi i sijalice, fasade javnih ustanova, česta su meta...

najnovije

najčitanije