Vremenske prilike: Kiša i hladnije

17/11/2023

SRBIJA, 17. novembar 2023
Danas pretežno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom i pljuskovima, koji posle podne mogu biti praćeni i grmljavinom, a lokalno se očekuju i obilnije padavine, samo će se ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i jugoistoku zadržati uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. Pre podne na severozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, ponegde i sa udarima olujne jačine.

Najviša temperatura od 10 do 15 °C. Uveče i tokom noći temperatura će biti u osetnom padu, pa će kiša preći u susnežicu i sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i istočne Srbije, ali i ponegde u centralnim predelima zemlje.

U subotu pretežno oblačno, hladno i vetrovito, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, naročito na istoku i jugoistoku Srbije, a sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, usled čega se na planinama očekuje stvaranje snežnih nanosa. U nedelju suvo uz slabljenje vetra, na severu zemlje sa sunčanim intervalima, u ostalom delu oblačno, a samo su u južnim krajevima još ujutro ponegde moguće slabe padavine. Posle podne i uveče postepeno razvedravanje, dok se na severu očekuje naoblačenje, ponegde uz mogućnost slabe kiše. Sledeće sedmice toplije. U ponedeljak suvo sa sunčanim intervalima, uveče na severu i zapadu, a u utorak i sredu i u ostalim krajevima kiša i lokalni pljuskovi, koji će u četvrtak i petak biti ređa pojava, dok bi u većini mesta bilo suvo.

RHMZ

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 6 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: Nedelja 5....

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije