Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom

 

Poziv zainteresovanim prodavcima sa teritorije opštine Opovo

U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“, objavljen je Javni poziv za kupovinu kuća sa okućnicom kao vid podrške osetljivim društvenim grupama.

Svi zainteresovani prodavci mogu se javiti na Poziv ukoliko objekat koji prodaju ispunjava sledeće uslove:

  • Zadovoljava osnovne uslove za život i stanovanje;
  • Upisan je u katastar nepokretnosti na ime prodavca;
  • Upisan je u Katastar nepokretnosti bez tereta;
  • Ima vrednost u granicama vrednosti na tržištu nepokretnosti, ne iznad 18.000 evra;
  • Nije predmet sudskog spora, i ne postoje nerešeni imovinsko-pravni odnosi;
  • Nema neizmirene obaveze za komunalne troškove (struja,voda, smeće).

 

Rok za prijavu je 14. oktobar 2022. do 15 časova.

Tekst Javnog poziva kao i prijavni formular možete preuzeti na sledećem linku: https://opovo.org.rs/javni-poziv-za-kupovinu-kuca-sa-okucnicom-za-resavanje-stambenih-potreba-korisnika-u-okviru-projekta-krug-podrske/

Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom i uslovima prijave, možete dobiti od Radeta Cvetanovića na telefon 013/681-666 ili 063/1060547.

Projekat „Krug podrške“  se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom

Prijava za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Prijava za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Poziv osetljivim društvenim grupama u Opovu za dodelu kuća i pratećih mera podrške

U okviru projekta „Krug podrške“, koji je usmeren na obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za odabrane korisnike, kroz kupovinu i dodelu kuća, kao i mera podrške aktivne inkluzije, opština Opovo objavila je Javni poziv za izbor korisnika.
Za dodelu kuća i mere podrške aktivne inkluzije mogu se prijaviti sledeći građani/ke koji žive na teritoriji opštine Opovo:

1) pripadnici/ce romske nacionalne manjine

2) porodice sa osobom/osobama sa invaliditetom

3) žene žrtve porodičnog nasilja

4) samohrani roditelji.

Rok za prijavu je 14. oktobar 2022. do 15 časova.
Tekst Javnog poziva kao i prijavni formular za svaku od ciljnih grupa možete preuzeti na sledećem linku: https://opovo.org.rs/javni-poziv-za-izbor-korisnika-paketa-podrske-u-okviru-projekta-krug-podrske/

Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom i uslovima prijave, kao i neophodnu podršku pri popunjavanju prijavnih formulara i pribavljanja neophodne dokumentacije, zainteresovani mogu dobiti od Magdalene Arnold Đerić u Kabinetu predsednika opštine, svakog radnog dana od 12 do 15 časova.
Projekat „Krug podrške“ sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“.
Projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.

 

Dečiji festival u Opovu: Čarobni svet bajki od 20. do 23. septembra

Dečiji festival u Opovu: Čarobni svet bajki od 20. do 23. septembra

Čarobni svet bajki od 20. do 23. septembra

OPOVO, 16. septembar 2022 – U organizaciji Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ i ove godine se u Opovu od 20. do 23. septembra održava manifestacija Nedelja ruskog dečijeg filma „Čarobni svet bajki“. Manifestacija se održava uz finansijsku pomoć Nacionalnog saveta Ruske nacionalne manjine u Srbiji, a podršku pri organizaciji pružili su Filmski studio „Sojuzmultfilm“ iz Moskve, Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu, Osnovna škola „Dositej Obradović“ i Društvo učitelja Opovo.

Kao i prethodnih godina program manifestacije čine bioskopske projekcije dečijih filmova, likovna izložba, literarno takmičenja, kreativna radionica, stručna tribina i scenski nastupi. Ulaz za sve ove događaje je besplatan.

Utorak, 20. septembar:

Mala sala Kulturnog centra Opovo, 12:30h – otvaranje izložbe „Sa slikarom kroz knjigu“

Kulturni centar Opovo, 13:00h – svečano otvaranje festivala, dečiji koncert (dečija kreativna plesna grupa iz opovačke škole i predškolske ustanove)

Kulturni centar Opovo, 13:30h – bioskopska projekcija crtanog filma „Ma čekaj bre“

Sreda, 21. septembar:

Kulturni centar Opovo: 10:00h – bioskopska projekcija crtanog filma „Ma čekaj bre“

Mala sala Kulturnog centra Opovo, 12:00h – kreativna radionica „Stvaramo sami animirani film“

Kulturni centar Opovo: 18:00h – bioskopska projekcija crtanog filma „Ilja Muromec i slavuj razbojnik“

Četvrtak 22. septembar:

Biblioteka OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, 13:30h – stručna tribina „Vaspitni uticaj bajke na decu“

Kulturni centar Opovo: 18:00h – bioskopska projekcija igranog filma „Knez Vladimir“

Petak, 23. septembar:

Biblioteka OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, 13:30h – literarno takmičenje „Napiši bajku“

Kulturni centar Opovo: 18:00h – bioskopska projekcija igranog filma „Kameni cvet“

Od 20. septembra do 20. novembra biće otvoren likovni onlajn konkurs na temu „Čarobni svet bajki“ i namenjen je osnovcima od 7 do 14 godina. Pravila konkursa i sve druge informacije možete naći na: https://www.facebook.com/srbijausrcurusijaudusi

„Glavni ciljevi ovog festivala su upoznavanje srpske dece sa ruskom kinematografijom i ruskom tradicijom, širenje vidokruga dece, njihovo pozitivno opažanje i razumevanje ruske kulture, formiranje aktivnog dijaloga i kulturne razmene između Rusije i Srbije i jedinstvo slovenskih naroda.

Ove godine mi je posebno drago što će, zahvaljujući našem počasnom gostu iz Rusije, direktoru najstarije Filmske studije „Sojuzmultfilm“ u Rusiji, Borisu Maškovcevu, opovački mališani imati priliku da upoznaju ruske heroje animacije, omiljene još iz detinjstva. Kao organizator ovog kulturnog događaja, uverena sam da će sve naše ideje doprineti kulturnom životu naših mlađih sugrađana, kroz projekcije filmova, kreativne i obrazovne radionice podižući kulturu, obrazovanje i promovišući prave kulturne vrednosti za mlađu generaciju, kao i jačanje iskrenog prijateljstva između naših bratskih naroda Rusije i Srbije “, navodi se u saopštenju Žanne Knežević ispred Udruženja „Srbija u srcu – Rusija u duši“.

 

Turizam: Prvi vodič za digitalne nomade na teritoriji AP Vojvodine na engleskom jeziku

Turizam: Prvi vodič za digitalne nomade na teritoriji AP Vojvodine na engleskom jeziku

Prvi vodič za digitalne nomade na teritoriji AP Vojvodine na engleskom jeziku

OPOVO, 16. septembar 2022 – U svečanoj sali Turističke organizacije Grada Novog Sada, predstavljen je prvi vodič za digitalne nomade na teritoriji AP Vojvodine na engleskom jeziku.

Ovaj digitalni vodič je projekat  Udruženja za promociju digitalnih nomada, poslova na daljinu i tehnologija ,,Be Happy Work and Travel”, a podršku njegovoj realizaciji pružio je i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Vodič za digitalne nomade na teritoriji AP Vojvodine publikovan je na engleskom jeziku i objedinjuje sve činjenice u vezi sa komparativnim prednostima Vojvodine, kao destinacije koja treba da privuče ljude koji koriste savremene digitalne i komunikacione tehnologije za obavljanje svojih poslova i žive „nomadskim” životom.

 

 

Pokrajinska vlada: Za kupovinu nekretnine čiji je vlasnik žena dvostruko više novca

Pokrajinska vlada: Za kupovinu nekretnine čiji je vlasnik žena dvostruko više novca

Za kupovinu nekretnine čiji je vlasnik žena dvostruko više novca

NOVI SAD, 16. septembar 2022 – Pokrajinska vlada izdvojila je dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasniik biti žena, čime je gotovo dvostruko povećan iznos za ovu meru podrške u 2022. godini, i sada iznosi 40,8 miliona dinara.

Dodatna sredstva obezbeđena su nakon rebalansa pokrajinskog budžeta.

Brojke danas pokazuju da su žene vlasnice nekretnina u 13,95 odsto slučajeva i suvlasnice u 12 odsto. Rešavanje stambenog pitanja porodica kupovinom kuće ili stana, čiji će vlasnik biti žena, trebalo bi da doprinese unapređenju položaja žena i njihovom ekonomskom osnaživanju povećanjem broja vlasnica nepokretnosti.

Pravo na dodelu ovih bespovratnih sredstava na konkursu koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke), koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.