Dečiji festival u Opovu: Čarobni svet bajki od 20. do 23. septembra

September 16, 2022

Čarobni svet bajki od 20. do 23. septembra

OPOVO, 16. septembar 2022 – U organizaciji Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ i ove godine se u Opovu od 20. do 23. septembra održava manifestacija Nedelja ruskog dečijeg filma „Čarobni svet bajki“. Manifestacija se održava uz finansijsku pomoć Nacionalnog saveta Ruske nacionalne manjine u Srbiji, a podršku pri organizaciji pružili su Filmski studio „Sojuzmultfilm“ iz Moskve, Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu, Osnovna škola „Dositej Obradović“ i Društvo učitelja Opovo.

Kao i prethodnih godina program manifestacije čine bioskopske projekcije dečijih filmova, likovna izložba, literarno takmičenja, kreativna radionica, stručna tribina i scenski nastupi. Ulaz za sve ove događaje je besplatan.

Utorak, 20. septembar:

Mala sala Kulturnog centra Opovo, 12:30h – otvaranje izložbe „Sa slikarom kroz knjigu“

Kulturni centar Opovo, 13:00h – svečano otvaranje festivala, dečiji koncert (dečija kreativna plesna grupa iz opovačke škole i predškolske ustanove)

Kulturni centar Opovo, 13:30h – bioskopska projekcija crtanog filma „Ma čekaj bre“

Sreda, 21. septembar:

Kulturni centar Opovo: 10:00h – bioskopska projekcija crtanog filma „Ma čekaj bre“

Mala sala Kulturnog centra Opovo, 12:00h – kreativna radionica „Stvaramo sami animirani film“

Kulturni centar Opovo: 18:00h – bioskopska projekcija crtanog filma „Ilja Muromec i slavuj razbojnik“

Četvrtak 22. septembar:

Biblioteka OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, 13:30h – stručna tribina „Vaspitni uticaj bajke na decu“

Kulturni centar Opovo: 18:00h – bioskopska projekcija igranog filma „Knez Vladimir“

Petak, 23. septembar:

Biblioteka OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, 13:30h – literarno takmičenje „Napiši bajku“

Kulturni centar Opovo: 18:00h – bioskopska projekcija igranog filma „Kameni cvet“

Od 20. septembra do 20. novembra biće otvoren likovni onlajn konkurs na temu „Čarobni svet bajki“ i namenjen je osnovcima od 7 do 14 godina. Pravila konkursa i sve druge informacije možete naći na: https://www.facebook.com/srbijausrcurusijaudusi

„Glavni ciljevi ovog festivala su upoznavanje srpske dece sa ruskom kinematografijom i ruskom tradicijom, širenje vidokruga dece, njihovo pozitivno opažanje i razumevanje ruske kulture, formiranje aktivnog dijaloga i kulturne razmene između Rusije i Srbije i jedinstvo slovenskih naroda.

Ove godine mi je posebno drago što će, zahvaljujući našem počasnom gostu iz Rusije, direktoru najstarije Filmske studije „Sojuzmultfilm“ u Rusiji, Borisu Maškovcevu, opovački mališani imati priliku da upoznaju ruske heroje animacije, omiljene još iz detinjstva. Kao organizator ovog kulturnog događaja, uverena sam da će sve naše ideje doprineti kulturnom životu naših mlađih sugrađana, kroz projekcije filmova, kreativne i obrazovne radionice podižući kulturu, obrazovanje i promovišući prave kulturne vrednosti za mlađu generaciju, kao i jačanje iskrenog prijateljstva između naših bratskih naroda Rusije i Srbije “, navodi se u saopštenju Žanne Knežević ispred Udruženja „Srbija u srcu – Rusija u duši“.

 

pročitajte još i

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

U septembru šest venčanja OPOVO, 1. oktobar 2022 - Tokom septembra na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja, četiri u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Đorđe Šimšić i Jovana Lekić; Nemanja Janjić i Tanja Spasevski; Saša Jovanov i Jelena Surdanov; Saša...

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Danas počinje popis BEOGRAD, 1. oktobra (Tanjug) - U Srbiji danas počinje popis stanovništva, a oko 15.000 izabranih popisivača krenuće od vrata do vrata, metodom intervjua da od građana prikupljaju popisne podatke. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin...

najnovije

najčitanije