Dečiji festival u Opovu: Čarobni svet bajki od 20. do 23. septembra

16/09/2022

Čarobni svet bajki od 20. do 23. septembra

OPOVO, 16. septembar 2022 – U organizaciji Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ i ove godine se u Opovu od 20. do 23. septembra održava manifestacija Nedelja ruskog dečijeg filma „Čarobni svet bajki“. Manifestacija se održava uz finansijsku pomoć Nacionalnog saveta Ruske nacionalne manjine u Srbiji, a podršku pri organizaciji pružili su Filmski studio „Sojuzmultfilm“ iz Moskve, Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu, Osnovna škola „Dositej Obradović“ i Društvo učitelja Opovo.

Kao i prethodnih godina program manifestacije čine bioskopske projekcije dečijih filmova, likovna izložba, literarno takmičenja, kreativna radionica, stručna tribina i scenski nastupi. Ulaz za sve ove događaje je besplatan.

Utorak, 20. septembar:

Mala sala Kulturnog centra Opovo, 12:30h – otvaranje izložbe „Sa slikarom kroz knjigu“

Kulturni centar Opovo, 13:00h – svečano otvaranje festivala, dečiji koncert (dečija kreativna plesna grupa iz opovačke škole i predškolske ustanove)

Kulturni centar Opovo, 13:30h – bioskopska projekcija crtanog filma „Ma čekaj bre“

Sreda, 21. septembar:

Kulturni centar Opovo: 10:00h – bioskopska projekcija crtanog filma „Ma čekaj bre“

Mala sala Kulturnog centra Opovo, 12:00h – kreativna radionica „Stvaramo sami animirani film“

Kulturni centar Opovo: 18:00h – bioskopska projekcija crtanog filma „Ilja Muromec i slavuj razbojnik“

Četvrtak 22. septembar:

Biblioteka OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, 13:30h – stručna tribina „Vaspitni uticaj bajke na decu“

Kulturni centar Opovo: 18:00h – bioskopska projekcija igranog filma „Knez Vladimir“

Petak, 23. septembar:

Biblioteka OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, 13:30h – literarno takmičenje „Napiši bajku“

Kulturni centar Opovo: 18:00h – bioskopska projekcija igranog filma „Kameni cvet“

Od 20. septembra do 20. novembra biće otvoren likovni onlajn konkurs na temu „Čarobni svet bajki“ i namenjen je osnovcima od 7 do 14 godina. Pravila konkursa i sve druge informacije možete naći na: https://www.facebook.com/srbijausrcurusijaudusi

„Glavni ciljevi ovog festivala su upoznavanje srpske dece sa ruskom kinematografijom i ruskom tradicijom, širenje vidokruga dece, njihovo pozitivno opažanje i razumevanje ruske kulture, formiranje aktivnog dijaloga i kulturne razmene između Rusije i Srbije i jedinstvo slovenskih naroda.

Ove godine mi je posebno drago što će, zahvaljujući našem počasnom gostu iz Rusije, direktoru najstarije Filmske studije „Sojuzmultfilm“ u Rusiji, Borisu Maškovcevu, opovački mališani imati priliku da upoznaju ruske heroje animacije, omiljene još iz detinjstva. Kao organizator ovog kulturnog događaja, uverena sam da će sve naše ideje doprineti kulturnom životu naših mlađih sugrađana, kroz projekcije filmova, kreativne i obrazovne radionice podižući kulturu, obrazovanje i promovišući prave kulturne vrednosti za mlađu generaciju, kao i jačanje iskrenog prijateljstva između naših bratskih naroda Rusije i Srbije “, navodi se u saopštenju Žanne Knežević ispred Udruženja „Srbija u srcu – Rusija u duši“.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije