Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova
SEFKERIN, 24. septembar 2022 – Pred odlazak u penziju, Živu Nestorova (65) iz Sefkerina zadesila je velika nesreća. Naime, njemu je letos izgorela kuća do temelja, tako da je ostao bez krova nad glavom. Živa je navikao na nedaće i kako njegovi sugrađani navode, živeo je teško ali pošteno. Međutim, zima je pred „vratima“, a on trenutno obitava u maloj improvizovanoj sobici bez grejanja.

Markov i Ginculj u razgovoru sa Nestorovim; Foto/Glas Opova

Na temeljima izgorele kuće počela je gradnja novog manjeg objekta ali će dinamika zavisiti od materijalnih sredstava. Tim povodom Živu su posetili predsednik opštine Miloš Markov i opštinski odbornik Predrag Ginculj, koji su mu ispred lokalne samouprave uručili pomoć u vidu građevinskog materijala – paletu (40 džakova) cementa i 5,5 kubika šljunka.

Foto; Glas Opova

„Ljudski je pomoći ljudima u nevolji i mi kao lokalna samouprava u takvim urgentnim situacijama, kroz praksu „otvorenih vrata“ u okviru zakonske regulative izlazimo građanima u susret i to redovno činimo poslednjih šest godina. Živi smo pomogli donacijom građevinskog materijala, a u zavisnosti od situacije intervenisaćemo i u narednom periodu“, poručio je Markov.

 

Kreativna radionica: Banatska kuća za Banatski slatki dan

Kreativna radionica: Banatska kuća za Banatski slatki dan

Banatska kuća za Banatski slatki dan
OPOVO, 24. septembar 2022 – Devojčice i dečaci, učesnici kreativnih radionica Kreativnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo na 29. okupljanju pravili su banatske kuće i to na dva načina: od papira i u tehnici linoreza. Ove radove predstaviće narednog vikenda na manifestaciji Banatski slatki dan u Opovu.
Radionicu je vodila primenjena dizajnerka Olga Reljić.

 

Čarobni svet bajki: Literarno takmičenje „Napiši bajku“

Čarobni svet bajki: Literarno takmičenje „Napiši bajku“

Čarobni svet bajki: Literarno takmičenje „Napiši bajku“
OPOVO, 24. septembar 2022 – U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ održano je literarno takmičenje „Napiši bajku“, u okviru projekta Nedelja ruskog dečijeg filma „Čarobni svet bajki“. Učestvovali su učenici od petog do osmog razreda. Cilj takmičenja je negovanje ljubavi prema pisanom izražavanju, negovanje stvaralačkog duha i razvijanje mašte.
Profesorka srpskog jezika i književnosti, Anita Milanov, istakla je da učenici svih uzrasta vole da čitaju i analiziraju bajke, jer ih podstiču na razmišljanje o životu, a posebno na poštovanje kulturnog nasleđa naše narodne književnosti.
Učenici se takmiče u dve kategorije: mlađi uzrast (peti i šesti razred) i stariji uzrast (sedmi i osmi razred). Pobednici će dobiti knjige i pohvalnice, a svi učesnici takmičenja pohvalnice od organizatora takmičenja.