Pokrajinska vlada: Za kupovinu nekretnine čiji je vlasnik žena dvostruko više novca

16/09/2022

Za kupovinu nekretnine čiji je vlasnik žena dvostruko više novca

NOVI SAD, 16. septembar 2022 – Pokrajinska vlada izdvojila je dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasniik biti žena, čime je gotovo dvostruko povećan iznos za ovu meru podrške u 2022. godini, i sada iznosi 40,8 miliona dinara.

Dodatna sredstva obezbeđena su nakon rebalansa pokrajinskog budžeta.

Brojke danas pokazuju da su žene vlasnice nekretnina u 13,95 odsto slučajeva i suvlasnice u 12 odsto. Rešavanje stambenog pitanja porodica kupovinom kuće ili stana, čiji će vlasnik biti žena, trebalo bi da doprinese unapređenju položaja žena i njihovom ekonomskom osnaživanju povećanjem broja vlasnica nepokretnosti.

Pravo na dodelu ovih bespovratnih sredstava na konkursu koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke), koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije