Nedelja ruskog dečijeg filma: Otvorena manifestacija „Čarobni svet bajki“ (video)

Nedelja ruskog dečijeg filma: Otvorena manifestacija „Čarobni svet bajki“ (video)

Otvorena manifestacija „Čarobni svet bajki“

OPOVO, 20. septembar 2022 – Izložbom u holu i svečanom ceremonijom otvaranja u velikoj sali Kulturnog centra Opovo počela je četvrta po redu Nedelja ruskog dečijeg filma „Čarobni svet bajki“ u organizaciji Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“.

Foto/Glas Opova

Manifestaciju su otvorili predsednica Udruženja Žana Knežević i direktor Filmskog studija „Sojuzmultfilm“ Boris Miškovcev, prezentovan je spot sa pesmom „Poruke u srpskim bajkama“, autorke Nada Kljajić, zatim je kreativna grupa dece zajedno sa našom sugrađankom Danijelom Todorović izvela plesno – muzičku numeru iz ruske bajke „Kućica“, a nakon toga je usledila projekcija ruskog crtanog filma.

Žana Knežević se zahvalila na podršci lokalnoj samoupravi, Nacionalnom savetu ruske nacionalne manjine u Srbiji, Kulturnom centru Opovo, Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ i Predškolskoj ustanovi „Bambi“ i poručila da je cilj ove manifestacije doprinos kulturnom životu najmlađih sugrađana, kao i jačanje iskrenog prijateljstva između naroda Srbije i Rusije.
Kao i prethodnih godina program manifestacije čine bioskopske projekcije dečijih filmova, likovna izložba, literarno i likovno takmičenje, kreativna radionica, stručna tribina i scenski nastupi, a ulaz za sve ove događaje je besplatan.
Manifestacija traje od 20. do 23. septembra.

 

 

Lokalna samouprava: Održana 38. sednica Opštinskog veća Opštine Opovo

Lokalna samouprava: Održana 38. sednica Opštinskog veća Opštine Opovo

Održana 38. sednica Opštinskog veća Opštine Opovo
OPOVO, 20. sednica 2022 – Na 38. sednici Opštinskog veća Opštine Opovo razmatrani su i usvojena rešenja i izveštaji za sledeće tačke dnevnog reda:
Razmatranje i donošenje Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, za pokriće troškova naknade za rad Komisije za tehnički pregled objekta-priključak lokalnog puta Opovo-Debeljača na državni put II–A reda A-131;
Razmatranje i donošenje Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, po zahtevu Mesne zajednice Opovo;
Razmatranje i donošenje Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, po zahtevu budžetskog korisnika OŠ „Dositej Obradović“;
Razmatranje Izveštaja Centra za socijalni rad Opovo o utrošenim sredstvima za jednokratne pomoći i troškove sahrana za period 01.08.2022. godine do 31.08.2022. godine;

 

TR L.O.L. u Opovu: Diskontne cene proizvoda kućne hemije i lične higijene

TR L.O.L. u Opovu: Diskontne cene proizvoda kućne hemije i lične higijene

Diskontne cene proizvoda kućne hemije i lične higijene

Veliki izbor, diskontne cene originalnih proizvoda kućne hemije i proizvoda za ličnu higijenu.
Sve to imate u Opovu.
Potražite nas u ulici Borisa Kidriča 14, Opovo, preko puta Maxi marketa.
Radimo svakog dana od ponedeljka do subote, od 8:00 do 20:00 časova.
Naše cene govore više od hiljadu reči. DOĐITE I UŠTEDITE KUPOVINOM KOD NAS.

l.o.l.

 

Saobraćaj: Obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije (video)

Saobraćaj: Obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije (video)

Obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije

OPOVO, 20. septembar 2022 – U toku su radovi obeležavanja horizontalne saobraćajne signalizacije na lokalnim saobraćajnicama na teritoriji Opštine Opovo.
Obeležavaju se razdelne linije na kolovozima, pešački prelazi i parking prostori.
U toku jučerašnjeg dana urađene su saobraćajnice Zrenjaninski put – Sefkerin, Japanski cvet – Opovo, danas se radi put Baranda – Sakule – Idvorska raskrsnica, a sutra pešački prelazi i parking prostori.

Obeležavanje horizontalne signalizacije1; Foto/Glas Opova

Radove je obišla zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov zajedno sa predsednikom SO Opovo Nenadom Josićem i njegovim zamenikom Draganom Ugrinovim.
„Svаke godine lokalna samouprava sprovodi radove obeležavanja, odnosno obnavljanja horizontalne saobraćajne signalizacije na lokalnim putevima koji su u ingerenciji Opštine Opovo. Naravno, to je jedan od osnovnih preduslova za bezbednost učesnika u saobraćaju“, izjavila je Simin Damjanov.

 

Kulturni centar Opovo: Počinje sa radom hor, upis i dalje traje

Kulturni centar Opovo: Počinje sa radom hor, upis i dalje traje

Počinje sa radom hor, upis i dalje traje

OPOVO, 20. septembar 2022 – Hor Kulturnog centra Opovo „HarmoniUm“ počinje sa radom 24. septembra.
Svi oni koji nisu uspeli da stignu na prethodnu audiciju, mogu to da urade 24. septembra od 17 časova, dok će se prva proba novonosnovanog hora održati u 18 časova.
Kultuni centar Opovo, ulaz iz parka.