Opštinska uprava Opovo: Uvid u deo posebnog biračkog spiska

Opštinska uprava Opovo: Uvid u deo posebnog biračkog spiska

Uvid u deo posebnog biračkog spiska

OPOVO, 7. septembar 2022 – Obaveštavaju se građani Opštine Opovo da mogu izvršiti uvid u deo posebnog biračkog spiska neposredno u Opštinskoj upravi ako pripadnik nacionalne manjine ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica na teritoriji opštine Opovo, u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti,  svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova. do zaključenja posebnog biračkog spiska 29.10. 2022. godine do 24 časa.

Uvid u poseban birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Ovlašćeni predstavnici podnosilaca potvrđenih izbornih lista imaju pravo uvida u poseban birački spisak, kao i uvida u službenu dokumentaciju na osnovu koje organ nadležan za vođenje posebnog biračkog spiska vrši upis, brisanje, izmene, dopune ili ispravke biračkog spiska, u skladu sa zakonom.

Od zaključenja posebnih biračkih spiskova nacionalnih manjina (u daljem tekstu: birački spisak), pa do 72 časa pre dana održavanja izbora, tj do 09.10.2018. godine u 24 časa, upis birača koji nisu upisani u birački spisak i promene u biračkom spisku vrši ministarstvo nadležno za vođenje biračkog spiska.

Kulturni centar Opovo: Audicija za prijem članova / glasova u mešoviti hor „HarmoniUm“

Kulturni centar Opovo: Audicija za prijem članova / glasova u mešoviti hor „HarmoniUm“

Audicija za prijem članova / glasova u mešoviti hor „HarmoniUm“

Opovo, 6. septembar 2022 – Horsko pevanje ima nekoliko blagotvornih učinaka na zdravlje, pokazalo je istraživanje Univerziteta Geteborg, jer osim što popravlja raspoloženje, tera vas na pravilno disanje, koje je još efikasnije zbog usklađivanja velikog broja glasova. Štaviše, pokazalo se da su učinci jednako snažni kao vežbanje joge s naglaskom na ispravno disanje.

Za pevanje u horu nije potrebno nikakvo muzičko predznanje osim dobre volje, spremnosti na redovne dolaske na probe (dva puta nedeljno od po sat i trideset minuta, u večernjim satima).

Audicija je otvorena za sve horske glasove: sopran, alt, tenor i bas od 15 godina starosti pa nadalje (svi su dobrodošli) i sastoji se iz provere opsega glasa, ritma, provere harmonskog sluha i čitanja sa lista.

Audicija će se održati individualno u prostorijama Kulturnog centra Opovo na adresi: Borisa Kidriča 10, Opovo, u terminu: subota, 17. septembar, od 17 do 19 časova.

Cilj hora je negovanje lepog muziciranja i priprema za javne nastupe i koncerte, koje će hor održavati samostalno ili u okviru određenih manifestacija, ali pre svega, usmeravanje ka umetnosti i druženju u okviru kreativne muzičke zajednice.

Na repertoaru hora će se nalaziti tradicionalna, duhovna, svetovna, džez, pop i druge vrste muzike. Šarenolik repertoar, pevači različitih godina i zanimanja, i pozitivna energija ljudi, koje spaja ljubav prema muzici, na šta računamo, i u čemu želimo da uživamo.

Ansamblom će rukovoditi master muzičkih umetnosti iz oblasti solo pevanja, prof. Ivana Josić.

Za sva dodatna pitanja pišite na mejl: kulturnicentaropovo@gmail.com