ONB Opovo: Održana 28. kreativna radionica

ONB Opovo: Održana 28. kreativna radionica

Održana 28. kreativna radionica
OPOVO, 17. septembar 2022 – U okviru Kreativnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo, održana je 28. kreativna radionica za decu.
Deca su pravile ovčice od raznih materijala, a radionicu je vodila primenjena dizajnerka Olga Reljić. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine.

XXVIII kreativna radionica; Foto/ Glas Opova

Galerija „Jovan Popović“ Opovo: Najava izložbe „Održiva skulptura“

Galerija „Jovan Popović“ Opovo: Najava izložbe „Održiva skulptura“

Najava izložbe „Održiva skulptura“

OPOVO, 17. septembar 2022 – U utorak, 20. septembra (19:00h), u opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ zakazano je otvaranje izložbe „Održiva skulptura“, umetnika Nebojše Savovića Nesa, Ljubomira Lackovića i Dragana Jovićevića Macole.

„Ova tri, naizgled, različita majstora povezuje ključna stvar, a to je materijal. Svaki od njih, na osoben način, stvara ekološku skulpturu ne narušavajući prirodu, već komunicira svoju umetnost u harmoniji sa njom. Autori koriste svoju kreativnost da brane održivu umetnost, koristeći obnovljene materijale i prirodne resurse“. Izložbu će otvoriti direktorka Galerije Jovan Popović, Katarina Nikolić Ralić i autori – Nebojša Savović Nes i Ljubomir Lacković.