Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine: Info-centar popisa 2022 počeo sa radom

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine: Info-centar popisa 2022 počeo sa radom

Info-centar popisa 2022 počeo sa radom
Beograd, 27. septembar 2022
Info-centar Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. počeo je sa radom 15. septembra 2022. Pozivom Info-centra, putem broja telefona 0800 444 005, građanima će se javljati operateri koji će davati potrebne informacije, kao i odgovore na sva pitanja koja se odnose na Popis 2022.
Pozivi ka Info-centru su besplatni i dostupni sa teritorije cele Srbije, iz fiksne mreže Telekoma Srbije i mobilnih mreža.
Radno vreme Info-centra je od 8 do 20 časova – svakoga dana.

Popis  stanovništva, domaćinstava i stanova u Republici Srbiji sprovodi se u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine, u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine („Službeni glasnik RS“, br. 9/2020 i 35/2021).
Sve informacije o Popisu 2022 dostupne su i na veb-sajtu Republičkog zavoda za statistiku www.stat.gov.rs  i na veb-sajtu Popisa popis2022.stat.gov.rs
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Republici Srbiji 2022. finansiran je sredstvima EU i kofinansiran sredstvima Vlade Republike Srbije.

 

Narodni muzej Pančevo: Promocija knjige “Uloga političke škole SKJ “Josip Broz Tito” u Kumrovcu u raspadu SFRJ”

Narodni muzej Pančevo: Promocija knjige “Uloga političke škole SKJ “Josip Broz Tito” u Kumrovcu u raspadu SFRJ”

Promocija knjige “Uloga političke škole SKJ “Josip Broz Tito” u Kumrovcu u raspadu SFRJ”
U četvrtak, 29. septembar, 19 časova, u Narodnom muzeju Pančevo, održaće se promocija knjige dr Momčila Diklića “Uloga političke škole SKJ “Josip Broz Tito” u Kumrovcu u raspadu SFRJ”.
Autor dr Momčilo Diklić rođen je u Otočcu, u Lici, 1954. godine, Pedagošku akademiju završava u Rijeci, a u Zagrebu završava istoriju na Filozofskom fakultetu. Magistarske studije završio je takođe u Zagrebu, na FPN, gde je odbranio temu “Položaj Srba u Hrvatskoj”, aprila 1990. godine. Doktorsku disertaciju na temu ” Srpsko pitanje u Hrvatskoj 1941-1950 godine” odbranio je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2003. godine.
Objavio je 15 monografija i desetine naučnih radova, od kjih su mnogi bili upravo na temu položaja srpskog naroda u Hrvatskoj.
Do penzionisanja, 2019. godine,  dr Momčilo Diklić radio je u Institutu za evropske studije u Beogradu.
Na promociji knjige pored autora govoriće i istoričari Milojko Budimir i Mile Bosnić.

 

NSZ Pančevo: Sajam zapošljavanja u Pančevu

NSZ Pančevo: Sajam zapošljavanja u Pančevu

Sajam zapošljavanja u Pančevu

PANČEVO, 27. septembar 2022 – U četvrtak 29. septembra, od 11 do 13 časova, u ulici Vojvode Živojina Mišića (Korzo) u Pančevu, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske uprave Grada Pančeva održaće se Sajam zapošljavanja. U slučaju loših vremenskih uslova Sajam će se održati u holu Gradske uprave Grada Pančeva, Trg kralja Petra I  br.2-4 , u Pančevu.

Učešće su potvrdila 32 poslodavaca koja će ponuditi 270 otvorenih radnih mesta. Najveća potražnja je za kasirima, mašinskim i elektrotehničarima, saradnicima u osiguranju, magacionerima ali će priliku da nađu posao imati i industrijski inženjeri u proizvodnji, inženjeri kvaliteta, inženjeri građevine, specijalisti za logistiku, kao i kuvari, konobari, poslastičari, računovođe i mnogi drugi.

Na  štandu NSZ svi zainteresovani će moći da dobiju odgovore na pitanja o uslugama i aktuelnim programima  NSZ, kao i stručne savete u pisanju radne biografije.

 

Eko kadar Opovo: U petak dodela nagrada pobednicima konkursa

Eko kadar Opovo: U petak dodela nagrada pobednicima konkursa

U petak dodela nagrada pobednicima konkursa

Opštinska narodna biblioteka Opovo pod pokroviteljstvom opštine Opovo raspisala je 4. jula 2022. godine konkurs pod nazivom Eko kadar Opovo. Tekst konkursa sa detaljnim uputstvima objavljen je na zvaničnom sajtu ustanove 4. jula 2022. godine. Zbog malog broja prijavljenih, organizator je produžio trajanje konkursa do 15. septembra 2022. godine.

Tema konkursa bila je promocija prirodnih vrednosti i lepota opštine Opovo – landscape

U periodu trajanja konkursa, pristiglo je 11 prijava. U takmičerskom programu učestvovalo je 11 autora, odnosno 43 fotografije. Žiri u sastavu:  Milovan Ulićević, predsednik fotografskog kluba Vojvodine, Nikola Konstantinov, fotograf i pobednik Eko kadra 2021 i Čeda Vučković, fotograf Kulturnog centra Opovo i Glasa Opovo, sastao se 19. septembra 2022. godine i doneo odluku o nagrađenim fotografijama. U uži izbor ušlo je  15 fotografija. Žiri je jednoglasno odlučio da ove godine ne dodeli prvu i drugu nagradu, već tri treće nagrade za sledeće fotografije:

-Zima, Dragana Avramović
-Treće oko, Petar Stojanović
-O kravama i travama, Mina Keler

U uži izbor, pored nagrađenih, ušli su i Aleksandra Sknepnek – Ogledalo, Dragana Avramović – Sumrak i Oblaci, Ilija Josić – River Fairy, Luka Šulc – Ezoteričan tok, Tajne Opovo i Početak, Mina Bogdanović – Nežna zima, Mina Keler – Biće opet proleće, Olga Reljić – Ni na nebu ni na zemlji, Petar Stojanović – Lovci u žitu, Suzana Janković – Majka.

Dana 30. septembra 2022. godine u 19 časova u turističkoj sali Kulturnog centra Opovo biće dodeljene nagrade, a sve pomenute fotografije biće izložene u parku u Opovu tokom manifestacije Miholjski susreti sela – Banatski slatki dan 2. oktobra 2022. godine.