Uređenje divljih deponija: PROJEKAT STARTOVAO U SEFKERINU (VIDEO)

Uređenje divljih deponija: PROJEKAT STARTOVAO U SEFKERINU (VIDEO)

PROJEKAT STARTOVAO U SEFKERINU

Sefkerin, 15. maj 2020;

Saniranjem deponije na periferiji Proleterske ulice u Sefkerinu startobali su radovi na realizaciji projekta uređenja i revitalizacije divljih deponija na teritoriji Opštine Opovo. Radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić.

U Sefkerinu je ovim projektom predviđeno uređenje pet divljih deponija, a izvođač radova je sefkerinska firma Cvetanović.

„Divlje deponije su višedecenijski problem i u Sefkerinu ih imamo pet. Savet mesne zajednice Sefkerin uz sugestiju lokalne samouprave započeo je čišćenje divljih deponija i danas se radi deponija na periferiji Proleterske ulice, koja je inače najobimnija. Dobili smo sugestije meštana ove ulice i odlučili da krenemo baš odavde. Očistićemo i sve ostale deponije, a kao predsednik Saveta mesne zajednice Sefkerin uputila bih apel svim građanima da ne bacaju smeće na mesta koja za to nisu predviđena. Ukoliko imaju neki problem i ne znaju gde da odlože smeće neka pozovu broj Mesne zajednice Sefkerin 2684-103 i mi ćemo uz konsultaciju sa komunalnom inspekcijom i Brantnera naći neko rešenje. Ako nam je parola „Za lepši Sefkerin“ hajde da to poboljšamo sa „Lepši i čistiji Sefkerin“, poručila je Kristina Krunić.

Pored sanacija radiće se kompletna rekultivacija površina divljih deponija, a po završetku radova u Sefkerinu, predsednik opštine dr Zoran Tasić najavljuje nastavak projekta u Opovu, Barandi i Sefkerinu.

„Danas započinjemo projekat uređenje divljih deponija na teritoriji Opštine Opovo, počeli smo od Sefkerina gde će biti uređeno pet divljih deponija. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja izvršiti uređenje svih pet divljih deponija u Sefkerinu, a posle toga sledi rekultivacija deponija što podrazumeva nasipanje zemlje i ozelenjavanje površina. Moram da kažem da nakon Sefkerina nastavljamo sa ovom akcijom u Opovu, Barandi i Sakulama, tako da očekujem da ćemo u naredna dva meseca izvršiti saniranje i deo rekultivacije postojećih divljih smetlišta“, izjavio je Tasić.

Projekat se finansira iz budžestkih sredstava Opštine Opovo, a projekte sprovode lokalne mesne zajednice.

Recepti kuhinje hotela “Stari Banat”: SOGAN DOLMA  (PUNJENI LUK)

Recepti kuhinje hotela “Stari Banat”: SOGAN DOLMA (PUNJENI LUK)

SOGAN DOLMA (PUNJENI LUK)
Priprema:
Crni luk oljuštite i potopite u hladnu vodu. Nakon 30min u vodi lagano odvajati središnji deo luka za punjenje, od sitnih delova iseckati 100g. Mleveno meso izdinstati sa  lukom do nekih 50% pa dodati pirinač i beli luk , začiniti i nastaviti sa dinstanjem još oko 5min. Na vrelom ulju propržiti brašno, pa dodati paradajz sok, začiniti solju, da sos  bude bistriji.
Crni luk poslagati u posudu za pečenje pa puniti smesom od mesa, na vrhu staviti čeri paradajz, preliti sosom. Luk peći na 200C 30min.
Mladi krompir oprati, iseći na kriške pa pržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju, procediti i začiniti solju i origanom.
Jelo serviramo toplo, tako što prvo stavimo krompir, preko njega crni luk i prelijemo sosom i prekrijemo peršunom.

Sogan dolma- punjeni luk

Namirnice:
500g mlevenog junećeg mesa od buta
600g crnog luka
5g belog luka
100g pirinča
10g peršunovog lisca
10g origana
200g mladog krompira
0.5 l paradajz soka
40g brašna
Ulje
100g čeri paradajza

Jednokratna pomoć: OD DANAS PRIJAVLJIVANJE I TELEFONOM, EVO BROJA

Jednokratna pomoć: OD DANAS PRIJAVLJIVANJE I TELEFONOM, EVO BROJA

Svi punoletni državljani Srbije, koji imaju prebivalište u zemlji, od danas mogu da se prijave za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra pozivajući kol centar na broj : 0800 101100, piše Politika.

U kontakt centru građani će čuti automatski snimljen glas i moći će ostave svoje podatke, s tim što će matični broj i broj lične karte unositi koristeći brojeve telefonske tastature, dok će ime izabrane banke izgovarati ili birati pritiskom na taster.

Kako je juče saopštio ministar finansija Siniša Mali, za pomoć od 100 evra do sada se prijavilo 3 miliona građana.

Hotel “Stari Banat” Opovo: RADNO VREME OBJEKTA PO STAROM

Hotel “Stari Banat” Opovo: RADNO VREME OBJEKTA PO STAROM

RADNO VREME OBJEKTA PO STAROM

Opovo, 15. Maj 2020
U skladu novom situacijom i ukidanjem vanrednog stanja obaveštavamo naše goste o novom radnom vremenu objekta Hotel „Stari Banat“ u Opovu.

Restoran 8:00 – 24:00h

Kafe-bar: 8:00 – 24:00h

Terasa: 8:00 – 24:00h

Recepcija: 00 – 24:00h

Igraonica Anolend: ne radi

Terasa igraonice Anolend: 12:00 – 20:00h

Kuhinja: 7:00 – 23:00h

Hotel “Stari Banat” Opovo