Recepti kuhinje hotela “Stari Banat”: SOGAN DOLMA (PUNJENI LUK)

May 15, 2020

u OGLASI

SOGAN DOLMA (PUNJENI LUK)
Priprema:
Crni luk oljuštite i potopite u hladnu vodu. Nakon 30min u vodi lagano odvajati središnji deo luka za punjenje, od sitnih delova iseckati 100g. Mleveno meso izdinstati sa  lukom do nekih 50% pa dodati pirinač i beli luk , začiniti i nastaviti sa dinstanjem još oko 5min. Na vrelom ulju propržiti brašno, pa dodati paradajz sok, začiniti solju, da sos  bude bistriji.
Crni luk poslagati u posudu za pečenje pa puniti smesom od mesa, na vrhu staviti čeri paradajz, preliti sosom. Luk peći na 200C 30min.
Mladi krompir oprati, iseći na kriške pa pržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju, procediti i začiniti solju i origanom.
Jelo serviramo toplo, tako što prvo stavimo krompir, preko njega crni luk i prelijemo sosom i prekrijemo peršunom.

Sogan dolma- punjeni luk

Namirnice:
500g mlevenog junećeg mesa od buta
600g crnog luka
5g belog luka
100g pirinča
10g peršunovog lisca
10g origana
200g mladog krompira
0.5 l paradajz soka
40g brašna
Ulje
100g čeri paradajza

pročitajte još i

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom   Poziv zainteresovanim prodavcima sa teritorije opštine Opovo U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“, objavljen je...

Prijava za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Prijava za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Prijava za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu Poziv osetljivim društvenim grupama u Opovu za dodelu kuća i pratećih mera podrške U okviru projekta „Krug podrške“, koji je usmeren na obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za odabrane korisnike, kroz kupovinu i dodelu...

najnovije

najčitanije