Recepti kuhinje hotela “Stari Banat”: SOGAN DOLMA (PUNJENI LUK)

15/05/2020

u OGLASI

SOGAN DOLMA (PUNJENI LUK)
Priprema:
Crni luk oljuštite i potopite u hladnu vodu. Nakon 30min u vodi lagano odvajati središnji deo luka za punjenje, od sitnih delova iseckati 100g. Mleveno meso izdinstati sa  lukom do nekih 50% pa dodati pirinač i beli luk , začiniti i nastaviti sa dinstanjem još oko 5min. Na vrelom ulju propržiti brašno, pa dodati paradajz sok, začiniti solju, da sos  bude bistriji.
Crni luk poslagati u posudu za pečenje pa puniti smesom od mesa, na vrhu staviti čeri paradajz, preliti sosom. Luk peći na 200C 30min.
Mladi krompir oprati, iseći na kriške pa pržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju, procediti i začiniti solju i origanom.
Jelo serviramo toplo, tako što prvo stavimo krompir, preko njega crni luk i prelijemo sosom i prekrijemo peršunom.

Sogan dolma- punjeni luk

Namirnice:
500g mlevenog junećeg mesa od buta
600g crnog luka
5g belog luka
100g pirinča
10g peršunovog lisca
10g origana
200g mladog krompira
0.5 l paradajz soka
40g brašna
Ulje
100g čeri paradajza

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

NAJKRAĆI PUT DO POLA MILIONA JE PRED TOBOM

NAJKRAĆI PUT DO POLA MILIONA JE PRED TOBOM

Meridian turnir donosi nezaboravno iskustvo i nagrade koje čekaju 30 najuspešnijih  Septembar je mesec u kojem Meridian menja pravila igre i otvara vrata najvećem slot izazovu do sada. Dok se drugi mire sa krajem leta, ljubitelje kazina očekuje turnir koji donosi više...

Dunav osiguranje: Osiguranje u poljoprivredi niže od 15 odsto

Dunav osiguranje: Osiguranje u poljoprivredi niže od 15 odsto

ZLATIBOR, 23. septembra (Tanjug) - Osiguranje u poljoprivredi u Srbiji je niže od 15 odsto, a tome doprinose klimatske promene s kojima se treba izboriti promenom kultura koje se uzgajaju, izjednačavanjem subvencija premija osiguranja u regionima, kao i finansijskim...

najnovije

najčitanije