Recepti kuhinje hotela “Stari Banat”: SOGAN DOLMA (PUNJENI LUK)

15/05/2020

u OGLASI

SOGAN DOLMA (PUNJENI LUK)
Priprema:
Crni luk oljuštite i potopite u hladnu vodu. Nakon 30min u vodi lagano odvajati središnji deo luka za punjenje, od sitnih delova iseckati 100g. Mleveno meso izdinstati sa  lukom do nekih 50% pa dodati pirinač i beli luk , začiniti i nastaviti sa dinstanjem još oko 5min. Na vrelom ulju propržiti brašno, pa dodati paradajz sok, začiniti solju, da sos  bude bistriji.
Crni luk poslagati u posudu za pečenje pa puniti smesom od mesa, na vrhu staviti čeri paradajz, preliti sosom. Luk peći na 200C 30min.
Mladi krompir oprati, iseći na kriške pa pržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju, procediti i začiniti solju i origanom.
Jelo serviramo toplo, tako što prvo stavimo krompir, preko njega crni luk i prelijemo sosom i prekrijemo peršunom.

Sogan dolma- punjeni luk

Namirnice:
500g mlevenog junećeg mesa od buta
600g crnog luka
5g belog luka
100g pirinča
10g peršunovog lisca
10g origana
200g mladog krompira
0.5 l paradajz soka
40g brašna
Ulje
100g čeri paradajza

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

Cvećara i daroteka FENSI NENSI vaše proslave može učiniti još lepšim. Radimo dekoraciju prostora cvećem, balonima, specijalnim efektima, vatromet i suvi led (dim). Za odlazak na proslave naša radnja je pravo mesto da izaberete poklon. Velika ponuda klasičnog i...

najnovije

najčitanije