Donacija Ozzy i Sharon Osbourne: ČUVENI PEVAČ GRUPE BLACK SABBATH ZA PANČEVAČKU BOLNICU

Donacija Ozzy i Sharon Osbourne: ČUVENI PEVAČ GRUPE BLACK SABBATH ZA PANČEVAČKU BOLNICU

ČUVENI PEVAČ GRUPE BLACK SABBATH ZA PANČEVAČKU BOLNICU

Pančevo, 12. maj 2020;

Kako izveštava Info013, čuveni rok muzičar Ozzy Osbourne i njegova supruga Sharon donirali su internom odeljenju pančevačke bolnice četiri komada kolica za pacijente.

Donacija je stigla zahvaljujući Predragu Radmanoviću iz Pančeva, koji već godinama živi i radi u Los Anđelesu i koji ih je obavestio o ovoj akciji.

bračni par Osbourne

Osim bračnog para Osbourne, bolnici su još kolica donirali i državljani Srbije koji žive u Kanadi, Peruu i Austriji, a koji su priču o nedostatku kolica pročitali na Fejsbuku.

Ozzy Osbourne je tokom svoje bogate muzičke karijere snimio devet albuma sa grupom Black Sabbath jednom od najvećih rok grupa svih vremena, ali je imao i veoma plodnu solo karijeru tokom koje je snimio 12 albuma.

Predškolska ustanova počela da radi sa decom: MALIŠANI PONOVO U BAMBIJU (VIDEO)

Predškolska ustanova počela da radi sa decom: MALIŠANI PONOVO U BAMBIJU (VIDEO)

MALIŠANI PONOVO U BAMBIJU

Opovo, 12. maj 2020;

Od ponedeljka (11. maj) u prostorijama Predškolske ustanove „Bambi“ u Opovu ponovo se čuje dečja graja. Uz pridržavanje propisanih mera vaspitačice su počele rad sa decom. Otvaranju vrtića prethodili su radovi na pripremi objekta: lokalna samouprava je organizovala dezinfekciju objekta i obezbedila zaštitnu opremu za zaposlene, dok je tretiranje dezinfekcionim sredstvima sprovelo komunalno preduzeće Mladost.

Ustanovu je dans obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić, a konicidencija je da je istovremeno objekat obišla pokrajinska prosvetna inspekcija, koja je u sklopu svojih aktivnosti kasnije posetila i osnovnu školu.

„Današnjom posetom mi je bilo važno da se uverim u funkcionalnost i spsremnost Predškolske ustanove „Bambi“ u Opovu i naravno, da iskoristim priliku da im čestitam njihov Dan ustanove, koji nažalost u ovim okolnostima su proslavili vrlo radno. Zatekao sam određen broj dece koja trenutno koriste usluge predškolske ustanove, nije to još onaj kapacitet koji je predviđen preporukama Vlade Republike Srbije i struke. Očekujem da će popuna kapaciteta do 50 posto biti u narednih nekoliko dana i pozivam sve roditelje koji ispunjavaju uslove i kojima je korišćenje predškolske ustanove neophodno da to u narednom periodu iskoriste. Danas je nenajavljeno došla i pokrajinska prosvetna inspekcija, oni će danas izvršiti i kontrolu škole što dovoljno govori da državne institucije, kao i lokalna samouprava zaista vode računa o funkcionisanju institucija gde smo mi osnivači, kao i gde je osnivač Pokrajinska vlada, a sve u cilju bezbednosti naših sugrađana i korisnika ovih usluga“, izjavio je Tasić. 

Direktorka ustanove Jelena Mitić ističe da su tokom vanrednog stanja svi zaposleni učestvovali u sređivanju prostorija, dvorišta, objekat je pripremljen za početak rada, dezinfikovane su prostorije, oprema, igračke, svakodnevno je obavljano provetravanje prostorija i postavljena je dezobarijera na ulazu. Vaspitači su anketirali roditelje o potrebi za celodnevnim boravkom, a rad je organizovan na osnovu iskazanih potreba roditelja za prihvat dece dok se ne normalizuju uslovi.

„Sa decom smo zvanično počeli da radimo 11. maja, prihvat dece roditelja koji su se izjasnili da nemaju drugu alternativu, a inače za vreme vanrdene situacije objekat je radio non-stop, roditelji su mogli uvek adekvatne informacije, da vrše upis dece za narednu godinu, a omogućeno im je da to i preko eVrtića elektronski urade. U međuvremenu smo dobili informaciju od nadležnog Ministarstva prosvete i zavoda za javno zdravlje sve instrukcije, kako, šta raditi, da bi boravak dece bio bezbedan i siguran. Sticajem okolnosti uz današnju posetu predsednika opštine nenajvljeno je došla prosvetna inspekcija iz Novog Sada. Oni su došli i u nadzor i savetodavno da provere da li se mere koje su preporučene mere od struke poštuju. Na opšte zadovoljstvo i moje lično presrećna sam što su ustanovili da je sve do perfekcije odrađeno, pripremljeno i da se sve održava i primenjuje onako kako je struka rekla“, izjavila je direktorka predškolske ustanove Jelena Mitić

U Predškolskoj ustanovi „Bambi“ Opovo trenutno dolazi sedmoro dece koja su raspoređena po svojim vaspitnim grupama.  Kako u ustanovi kažu, za sada je potreba tolika, a uz novo anketiranje roditelja očekuje se da se taj broj poveća.

Lokalna poreska administracija: DRUGA RATA POREZA NA IMOVINU DOSPEVA 15. MAJA

Lokalna poreska administracija: DRUGA RATA POREZA NA IMOVINU DOSPEVA 15. MAJA

DRUGA RATA POREZA NA IMOVINU DOSPEVA 15. MAJA

Opovo, 12. maj 2020;

Lokalna poreska administracija opštine Opovo obaveštava poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige – fizička lica da 15.05.2020. godine dospeva druga rata poreza na imovinu i iste moli da blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbegli plaćanje i obračunavanje kamate kao i pokretanje postupka prinudne naplate.

Ministarstvo trgovine I turizma: OD SUTRA PRIJAVA ZA TURISTIČKE VAUČERE NA ŠALTERIMA POŠTA

Ministarstvo trgovine I turizma: OD SUTRA PRIJAVA ZA TURISTIČKE VAUČERE NA ŠALTERIMA POŠTA

OD SUTRA PRIJAVA ZA TURISTIČKE VAUČERE NA ŠALTERIMA POŠTA

BEOGRAD, 12. maja (Tanjug) – Prijave građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji moguće je podneti od sutra na šalterima JP Pošta Srbije u celoj zemlji.

Građanima Srbije na raspolaganju je 400.000 novih vaučera koje mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju vaučera proširena je mogućnost korišćenja vaučera za smeštaj u ugostiteljskim objektima u celoj zemlji, bez izuzetka (do sada su bili izuzeti Beograd i Novi Sad), a povećan je limit primanja za radno angažovana lica, kao i za ratne vojne invalide i civilne invalide rata sa 60.000 na 70.000 dinara.

Novina je i da je proširen obuhvat građana koji imaju pravo na vaučere, na studente prvog, drugog i trećeg stepena.

Studenti su u obavezi da prilikom podnošenja prijave za dodelu vaučera, prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Odmor u Srbiji