Uređenje divljih deponija: PROJEKAT STARTOVAO U SEFKERINU (VIDEO)

May 15, 2020

PROJEKAT STARTOVAO U SEFKERINU

Sefkerin, 15. maj 2020;

Saniranjem deponije na periferiji Proleterske ulice u Sefkerinu startobali su radovi na realizaciji projekta uređenja i revitalizacije divljih deponija na teritoriji Opštine Opovo. Radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić.

U Sefkerinu je ovim projektom predviđeno uređenje pet divljih deponija, a izvođač radova je sefkerinska firma Cvetanović.

„Divlje deponije su višedecenijski problem i u Sefkerinu ih imamo pet. Savet mesne zajednice Sefkerin uz sugestiju lokalne samouprave započeo je čišćenje divljih deponija i danas se radi deponija na periferiji Proleterske ulice, koja je inače najobimnija. Dobili smo sugestije meštana ove ulice i odlučili da krenemo baš odavde. Očistićemo i sve ostale deponije, a kao predsednik Saveta mesne zajednice Sefkerin uputila bih apel svim građanima da ne bacaju smeće na mesta koja za to nisu predviđena. Ukoliko imaju neki problem i ne znaju gde da odlože smeće neka pozovu broj Mesne zajednice Sefkerin 2684-103 i mi ćemo uz konsultaciju sa komunalnom inspekcijom i Brantnera naći neko rešenje. Ako nam je parola „Za lepši Sefkerin“ hajde da to poboljšamo sa „Lepši i čistiji Sefkerin“, poručila je Kristina Krunić.

Pored sanacija radiće se kompletna rekultivacija površina divljih deponija, a po završetku radova u Sefkerinu, predsednik opštine dr Zoran Tasić najavljuje nastavak projekta u Opovu, Barandi i Sefkerinu.

„Danas započinjemo projekat uređenje divljih deponija na teritoriji Opštine Opovo, počeli smo od Sefkerina gde će biti uređeno pet divljih deponija. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja izvršiti uređenje svih pet divljih deponija u Sefkerinu, a posle toga sledi rekultivacija deponija što podrazumeva nasipanje zemlje i ozelenjavanje površina. Moram da kažem da nakon Sefkerina nastavljamo sa ovom akcijom u Opovu, Barandi i Sakulama, tako da očekujem da ćemo u naredna dva meseca izvršiti saniranje i deo rekultivacije postojećih divljih smetlišta“, izjavio je Tasić.

Projekat se finansira iz budžestkih sredstava Opštine Opovo, a projekte sprovode lokalne mesne zajednice.

pročitajte još i

Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova SEFKERIN, 24. septembar 2022 – Pred odlazak u penziju, Živu Nestorova (65) iz Sefkerina zadesila je velika nesreća. Naime, njemu je letos izgorela kuća do temelja, tako da je ostao bez krova nad glavom. Živa je navikao na...

Opštinska uprava Opovo: Suzbijanje krpelja i smrdibuba

Opštinska uprava Opovo: Suzbijanje krpelja i smrdibuba

Suzbijanje krpelja i smrdibuba OPOVO, 23. septembar 2022 - Nekoliko godina unazad, naročito u periodu seprembar - oktobar primećen je povećan broj smrdibuba  na fasadama ali i u stambenim objektima, kada traže povoljno mesto za prezimljavanje, tako da smo bili svedoci...

najnovije

najčitanije