Dan opštine i crkvena slava: ZBOG PANDEMIJE OVE GODINE DAN OPŠTINE SKROMNIJE OBELEŽEN (VIDEO)

Dan opštine i crkvena slava: ZBOG PANDEMIJE OVE GODINE DAN OPŠTINE SKROMNIJE OBELEŽEN (VIDEO)

ZBOG PANDEMIJE OVE GODINE DAN OPŠTINE SKROMNIJE OBELEŽEN

Opovo, 22. maj 2020;

Zbog dobro poznate situacije izazvane pandemijom koronavirusa ove godine Dan opštine Opovo obeležen je skromno rezanjem slavskog kolača u prostorijama kabineta predsednika opštine. Ovog puta izostale su sve planirane kulturne i sportske manifestacije na koje smo navikli prethodnih godina.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je čestitao svim građanim naše opštine praznik, a vernicima slavu.

„Nažalost, ove godine su izostale sve one manifestacije kojima obeležavamo praznik naše opštine. Međutim, ono što je važno jeste činjenica da smo se za ove četiri godine vodeći lokalnu samoupravu ponašali odgovorno i pre svega domaćinski realizujući brojne kapitalne projekte za našu sredinu i dobrobit svih građana. Imam zadovoljstvo da i za naredni period najavim veliki broj projekata u vezi izgradnje saobraćajne i urbane infrastrukture, zatim građevinskih projekata kojima ćemo renovirati ili dograditi Dom zdravlja Opovo, školu u Sakulama, predškolsku ustanovu u Opovu, vrtić u Sefkerinu, pokriveni pijac u Opovu, a svakako je jedan od značajnijih projekata završetak puta Opovo – Debeljača čime ćemo pored planirane petlje kod Sefkerina dobiti još jednu direktnu povezanost sa autoputom Beograd – Zrenjanin – Novi Sad što će svakako imati višestruke benefite za našu opštinu. Svim građanim čestitam praznik, želim porodičnu sreću i zdravlje i zajedno nastavimo da gradimo bolju budućnost“, izjavio je Tasić za Glas Opova.

Pored opštinskog praznika, 22 maj je i crkvena slava u Opovu, Barandi i Sakulama gde su se uz prisustvo vernika održale liturgije i nosile litije povodom Prenosa moštiju svetog oca Nikole (letnji Sveti Nikola).

Autobuska stanica Opovo: LASTA USPOSTAVLJA JOŠ DVA POLASKA

Autobuska stanica Opovo: LASTA USPOSTAVLJA JOŠ DVA POLASKA

LASTA USPOSTAVLJA JOŠ DVA POLASKA

Opovo, 22. maj 2020;

Obaveštavaju se putnici da od ponedeljka 25. maja SP „Lasta“ ad Beograd ponovo uspostavlja sledeće linije:

Beograd – Farkaždin u 10:30 časova (polazak iz Opova za Beograd u 11.41)

Beograd – Sefkerin u 11:30 časova (polazak iz Opova za Beograd u 12.15)

Pucnjava u Opovu: TABLOIDI PISALI O PUCNJAVI

Pucnjava u Opovu: TABLOIDI PISALI O PUCNJAVI

TABLOIDI PISALI O PUCNJAVI

Opovo, 22. maj 2020
Tokom jučerašnjeg dana u Opovu su se mogli sresti mnogobrojni fotoreporteri i novinari tabloida koji su došli sa namerom da saznaju nešto više o pucnjavi koja se preksinoć desila u Opovu. Na linku pročitajte tekst o ovom nesrećnom događaju u dnevnom listu i portalu KURIR

foto: Tamara Trajković, Kurir


Nacionalna služba za zapošljavanje: REDOVNA I PRIVREMENA NOVČANA NAKNADA

Nacionalna služba za zapošljavanje: REDOVNA I PRIVREMENA NOVČANA NAKNADA

REDOVNA I PRIVREMENA NOVČANA NAKNADA

Beograd, 21. maj 2020.

 Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne i privremene novčane naknade za april 2020.

           Redovna novčana naknada za nezaposlena lica biće isplaćena u petak 22. maja 2020. godine, dok će privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biti isplaćena u subotu 23. maja 2020. godine.