Infrastrukturni radovi u Sefkerinu: ASFALTIRANA PARTIZANSKA ULICA (VIDEO)

Infrastrukturni radovi u Sefkerinu: ASFALTIRANA PARTIZANSKA ULICA (VIDEO)

ASFALTIRANA PARTIZANSKA ULICA
Sefkerin, 30. maj 2020;

Nakon pripremnih radova na podlozi koji su startovali 25. maja, Partizanska ulica u Sefkerinu danas dobija asfaltiran kolovoz. Na ovaj način asfaltirane su sve glavne ulice u Sefkerinu i preostaje da se to uradi još samo u nekim manjim poprečnim ulicama i krakovima.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je zajedno sa svojim saradnicima obišao radove i istakao da će ovim projektom u Sefkerinu biti asfaltirano preko 90 posto uličnih kolovoza i da su građani ovog mesta to davno zaslužili.

„Ovo je poslednja glavna ulica u Sefkerinu koja je ostala neasfaltirana u prethodnih 20 godina, a kao što smo i obećali pre četiri godine svoje obećanje ispunjavamo. Završetkom ovog projekta, odnosno asfaltiranja Partizanske ulice i delova Damjanov Milana i Radeta Ilkića završavamo više od 90 posto neasfaltiranih ulica u Sefkerinu što je i bilo naše predizborno obećanje pre četiri godine. Ono što nas čeka u Sefkerinu za naredni period jeste asfaltiranje nekoliko krakova i delova poprečnih ulica koje ćemo naravno uraditi u narednom mandatu, tako da će Sefkerin dobiti ono što je trebalo dobiti još pre mnogo godina, a to je asfalt i sve što zaslužuje jedan normalan čovek koji živi u 21. veku“, rekao je za Glas Opova Tasić.    

I stanovnici Partizanske ulice danas su bili veoma raspoloženi jer su konačno umesto kaldrme dobili asfalt. Predsednik opštine je izjavio za Glas Opova da se u Sefkerinu ali i u celoj opštini nastavlja sa novim projektima.

„Pored realizacije projekta asfaltiranja ulica u Sefkerinu nastavićemo i sa uređenjem centralnog jezgra naselja i od prilike za ovu godinu ćemo time završiti sa velikim investicionim projektima, s tim da nas čeka jedan veliki i važan projekat, a to je izgradnja vrtića koji je kompleksan i skup projekat i verovatno će trajati nekoliko godina. Kao i svaka domaćinska kuća radićemo onoliko koliko budemo imali sredstava, a ja očekujem da ćemo ove godine uspeti da krenemo sa realizacijom ovog projekta i da će za par godina i ovaj projekat biti realizovan. Pored Sefkerina, naravno permanentno radimo i u drugim mestima, Opovu, Sakulama i Barandi, tako da ono što jeste bio naš cilj pre četiri godine, to je ravnomerno raspoređivanje budžetskih sredstava i mislim da su ljudi imali prilike da to vide u prethodne četiri godine“, poručio je Tasić.

Nakon Partizanske ulice izvođač radova nastavlja asfaltiranje delova ulica Radeta Ilkića i Damjanov Milana.  

Republički hidrometeorološki zavod Srbije: PROMENLJIVO, MOGUĆA KIŠA

Republički hidrometeorološki zavod Srbije: PROMENLJIVO, MOGUĆA KIŠA

PROMENLJIVO, MOGUĆA KIŠA

Danas promenljivo oblačno sa kišom, sredinom dana i posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura 11°C, maksimalna dnevna 18°C.

Narednih dana biće promenljivo oblačno i dalje sveže i promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana i posle podne. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura oko 20°C. U nedelju pre podne suvo i uglavnom sunčano.  

. U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno i dalje sveže i promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana i posle podne. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 20°C. U nedelju u severnim i centralnim predelima pre podne suvo.  

Vodoprivredno društvo Tamiš-Dunav: NAJAVA RADOVA NA KANALU GLAVNI GLOGONJSKI

Vodoprivredno društvo Tamiš-Dunav: NAJAVA RADOVA NA KANALU GLAVNI GLOGONJSKI

NAJAVA RADOVA NA KANALU GLAVNI GLOGONJSKI

Opovo, 30. maj 2020;

Od 1. juna Vodoprivredno društvo Tamiš-Dunav vršiće radove na sanaciji pločastih propusta na kanalu Glavni Glogonjski i to u planiranoj dinamici:

U periodu od 1. do 8. juna na pločastom propustu km 8+146 kanala Glavni Glogonjski K.O. Opovo (na atarskom putu od rizle jugoistočno od naselja Opovo).

U periodu od 8. do 15. juna na pločastom propustu km 5+145 kanala Glavni Glogonjski K.O. Sefkerin (na atarskom putu istočno od naselja Sefkerin).

U navedenom periodu biće onemogućeno kretanje poljoprivredne mehanizacije preko pomenutih prelaza što će biti i obeleženo.