Nastavak izgradnje puta Opovo – Debeljača: POTPISAN UGOVOR SA IZVOĐAČEM RADOVA (VIDEO)

Nastavak izgradnje puta Opovo – Debeljača: POTPISAN UGOVOR SA IZVOĐAČEM RADOVA (VIDEO)

POTPISAN UGOVOR SA IZVOĐAČEM RADOVA

Debeljača, 13. maj 2020;

Potpisivavnjem ugovora sa izvođačem radova zvanično startuje nastavak radova na preostalim fazama izgradnje puta Opovo – Debeljača, koji će prolaziti kroz opovački atar. Simbolično, ugovor između predsednika Opštine Opovo dr Zorana Tasića, kao predstavnika investitora Opštine Opovo i izvođača radova koji predstavlja direktor firme Ras inženjering Đurađ Švraka potpisan je u prostorijama Mesne zajednice Debeljača uz prisustvo predsednika Opštine Kovačica Milana Garaševića, odbornika Skupštine opštine Kovačica i članova Saveta mesne zajednice Debeljača.

Na sastanku koji je protekao u konstruktivnim razgovorima bilo je reči o značaju realizacije ovog projekta za obe opštine, posebno u domenu poljoprivrede i ekonomije, povezivanja sa Beogradom i aerodromom, privlačenjem novih investitora i poboljšanju cena nekretnina.

Predsednik Opštine Opovo dr Zoran Tasić je istakao značaj ove saobraćanjice i u smislu izgradnje novog autoputa čime će ove dve susedne opštine imati brojne benefite.

„Ovaj ugovor je strateški važan jer regionalno povezuje ove dve opštine. Ono što smo obećali pre četiri godine u fazi je završne realizacije. Za Opštinu Opovo je važan jer 10 km prolazi kroz teritoriju naše opštine, a važan je i za Kovačicu jer će naše komšije biti mnogo bliže Beogradu. Strateški je važno jer će kroz naše dve opštine prolaziti budući autoput, tako da ćemo pored priključka kod Sefkerina dobiti još jedan priključak i na ovoj saobraćajnici. Osim što će povezivati ljude, ovaj put će povezivati i privredno, tako da će i Debeljača i opština Kovačica puno dobiti na izgradnji ovog puta“ izjavio je Tasić.

Aktri današnjeg sasrtanka se slažu da je ovaj put koji je mapiran još za vreme Marije Terezije izuzetno važan ali ističu da je prvi pokušaj njegove izgradnje 2012. godine od strane prethodnih vlasti pod volšebnim okolnostima propao. Pokretanjem novog projekta u prvih šest faza izgrađeno je 6,8 kilometara kvalitetnog puta, asfalta, kanalskih mreža i saobraćajne infrastrukture, a nastavkom radova na osnovu danas potpisanog ugovora, saobraćajnica će stići do 10, 2 kilometra.

Predsednik opštine Kovačica Milan Garašević smatra da će građani Opštine Kovačica imati višestruke koristi od nove saobraćajnice.  

„Imamo bliži Beograd i aerodrom što je veoma značajno za sve naše građane, kao i za buduće investitore. Kada je u pitanju autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će presecati naše dve opštine, buduća kovačička petlja će imati veliki ekonomski značaj za ovaj kraj, dovesti investitore, podići cenu nekretnina, tako da sam ponosan što ćemo uspeti da ga završimo“, rekao je Garašević.

Prema potpisanom ugovoru vrednom 276 miliona dinara, izvođač radove počinje za sedam dana i ima rok od 200 kalendarskih dana da završi predviđenu deonicu puta. U zavisnosti od obezbeđivanja sredstava, Tasić i Garašević završetak kompletne deonice, odnosno preostalih 2,4 kilometara puta, najavljuju do kraja ove ili početkom naredne godine.

Jednokratna pomoć: OD DANAS PRIJAVE ZA 100 EVRA, ISPLATA  OD PETKA

Jednokratna pomoć: OD DANAS PRIJAVE ZA 100 EVRA, ISPLATA OD PETKA

OD DANAS PRIJAVE ZA 100 EVRA, ISPLATA OD PETKA

Beograd, 13. Maj 2020
Od danas svi punoletni građani Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji moći će da se prijave za pomoć od 100 evra preko sajta Uprave za trezor, rekao je ministar finansija Siniša Mali za RTS.
Siniša Mali je naveo da građani mogu da se prijave putem sajta www.idp.trezor.gov.rs.
“U petak će krenuti sa radom i kol centar. Tada ćemo u medijima objaviti brojeve telefona na koje će građani moći da se prijave”, kazao je Mali u Dnevniku RTS-a.
Ministar finansija je rekao da će isplata za penzionere i građane koji primaju socijalnu pomoć početi u petak i podsetio da oni ne moraju da se prijavljuju, već da novac dobijaju automatski.

Profesija novinar: NASILJE NAD NOVINARIMA NEDOPUSTIVO

Profesija novinar: NASILJE NAD NOVINARIMA NEDOPUSTIVO

NASILJE NAD NOVINARIMA NEDOPUSTIVO

  • Izvor: Kovačica INFO
    Bivši urednik RTV Pančevo Miroslav Milakov kaže da je zgrožen izjavama uhapšenog narko dilera Novaka Filipovića od kojeg je Marinika Tepić tražila da Milakova “iseli iz Pančeva”, kao i da je zabrinut za svoju i bezbednost svojih kolega.
    Sada prvi put detaljno vidim ove video izjave Filipovića koji do detalja opisuje ko je i šta je Marinika Tepić. Zabrinut sam za svoju bezbednost i bezbednost svih onih koji samnom rade. Nije prvi put da Marinika Tepić i Đilasovi saradnici ponašaju ovako prema nama u RTV Pančevo. Podsetiću da je ona predvodila protestante, njih par desetina, koji su na RTV Pančevo ostavili venac i zapalili sveće. Nacrtali su mete na svim mojim kolegama. Ni tada ni sada nisu reagovala novinarska udruženja. Mislim da je sada svima u Srbiji jasno ko je i kakva je Marinika Tepić, naveo je Milakov, koji se novinarstvom bavi 20 godina.

Milakov kaže da se RTV Pančevo duže vreme bavi aferama Marinike Tepić, te da je Đilasova saradnica, dok je bila na funkciji pokrajinskog sekretara za sport finansirala nepostojeći fitnes klub Filipovića, što je i sam Filipović potvrdio u video izjavi.

  • Bilo je mnogo afera, Filipović je samo jedan deo toga. Potvrdio je ono što smo mi pisali. Tepić je govorila da je ona vlast i da se samo ona pita. Davala je preko šest miliona za projekat Banatskih šora, zatim sedam miliona za projekat „Seks za početnike“ od čega je deo išao za izgradnju privatne kuće. Zabrinut sam, jer je ona samo deo nasilničke politike. Da li je Filipović jedini koji je dobio od nje takvu poruku?, pitao je Milakov.

Mediji su danas preneli da će policija tužilaštvu proslediti svedočenje Novaka Filipovića (40) iz Pančeva, hapšenog početkom marta pod sumnjom da je švercovao 1,4 kilograma marihuane, a koji u iskazu policiji tvrdi da mu je opoziciona političarka Marinika Tepić tražila da obeća da će da “iseli iz Pančeva” pančevačkog novinara Miroslava Miću Milakova.

Da li “iseliti iz Pančeva” znači isto što i šifra Zemunaca “ideš za Kanadu”? Da li je Marinika Tepić podstrekavala Filipovića na ubistvo Milakova i da li je Filipović jedini Marinikin dužnik od kojeg je to tražila?