Koronavirus:  OD POČETKA EPIDEMIJE U OPŠTINI OPOVO UKUPNO ŠEST POTVRĐENIH SLUČAJEVA

Koronavirus: OD POČETKA EPIDEMIJE U OPŠTINI OPOVO UKUPNO ŠEST POTVRĐENIH SLUČAJEVA

OD POČETKA EPIDEMIJE U OPŠTINI OPOVO UKUPNO ŠEST POTVRĐENIH SLUČAJEVA

Opovo, 4. maj 2020;

U Južnobanatskom okrugu, za poslednja 24 sata, potvrđeno je 6 novih slučajeva pozitivnih na Covid-19, 4 u Kovačici, jedan u Pančevu i jedan u Opovu.

Od početka epidemije, u Južnom Banatu registrovana je ukupno je 281 osoba pozitivna na koronavirus.

Statistika po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga:

Pančevo 93

Vršac 84

Alibunar 21

Bela Crkva 35

Plandište 11

Kovin 14

Kovačica 17

Opovo 6

Opštinski štab za vanredne situacije: DOZVOLjEN RAD UGOSTITELjSKIM OBJEKTIMA I KLADIONICAMA

Opštinski štab za vanredne situacije: DOZVOLjEN RAD UGOSTITELjSKIM OBJEKTIMA I KLADIONICAMA

DOZVOLjEN RAD UGOSTITELjSKIM OBJEKTIMA I KLADIONICAMA

Opovo, 4. maj 2020
Na osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“ broj 87/18) Opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku o merama za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije covid – 19/04.05.2020 koja se odnosi na rad ugostiteljskih objekata i  kladionica

  1. Dozvoljava se rad ugostiteljskih objekata i  kladionica.

Navedeni objekti su dužni da se u svom radu pridržavaju Preporuka za rad ugostiteljskih objekata u sklopu primene mera prevencije širenja Covid 19 Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, objavljenih i na sajtu opštine Opovo www.opovo.org.rs

  • Izdaje se naredba Opštinskoj upravi opštine Opovo za određivanje  radnog vremena ugostiteljskih objekata i kladionica, maloprodajnih trgovinskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i fitnes klubova:
  •  najranije od 07,00 – najkasnije do 17,00 časova.

Detaljne instrukcije i preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda možete preuzeti na ovom LINKU

Masovno testiranje u Opštini Opovo: PROTEKLIH DANA TESTIRANO 313 GRAĐANA

Masovno testiranje u Opštini Opovo: PROTEKLIH DANA TESTIRANO 313 GRAĐANA

PROTEKLIH DANA TESTIRANO 313 GRAĐANA

Opovo, 4. maj 2020;

U okviru preventive u borbi protiv pandemije koronavirusa od 29. aprila u Covid ambulanti Doma zdravlja Opovo sprovodi se masovno testiranje. Proteklih dana testirano je 313 radnika javnih ustanova i preduzeća od kojih je jedno lice bilo pozitivno koje je hospitalizovano u Covid bolnicu Pančevo. Narednih dana biće testirani radnici prodavnica, banki, pošta, frizerskih salona i drugih službi koje pripadaju grupi radnih mesta sa čestim neposrednim kontaktima.

Svi građani koji imaju bilo kakve sumnje u svoje zdravstveno stanje ili su imali rizičan kontakt i žele da se testiraju mogu se javiti Opštinskom kriznom štabu pozivom na broj telefona 013/681-091 kako bi se evidentirali za testiranje u Covid ambulanti.

Povodom razlike u statističkim podacima pozitivnih na Covid-19 na teritoriji Opštine Opovo, Opštinski krizni štab saopštava da je ta razlika rezultat činjenice da su pojedini među obolelima samo formalno prijavljeni na teritoriji naše opštine, a žive u drugim gradovima ili opštinama.

Prvi registrovani pacijent od Covida-19 sa teritorije naše opštine je izlečen i otpušten sa bolničkog lečenja i nalazi se kući u obaveznom četrnaestodnevnom karantinu.