Donacija porodica Umićević: ŠNAJDERAJ U BORBI PROTIV KORONE (VIDEO)

Donacija porodica Umićević: ŠNAJDERAJ U BORBI PROTIV KORONE (VIDEO)

ŠNAJDERAJ U BORBI PROTIV KORONE

Sakule, 28 april 2020;

Penzionerka Mirjana Umićević iz Sakula, šnajderka i nekadašnja instruktorka opovačkog Bebiteksa, u danim pandemije izazvane koronavirusom našla je načina da bude društveno odgovorna. Ona i njen suprug Milan o svom trošku su nabavili materijal i dane u izolaciji provode šijući veoma kvalitetne zaštitne maske koje su besplatno podelili svima kojima je bilo potrebno. Dok Mirjana vešto šije njen suprug Milan pegla i ređa maske. 

Bračni par Umićević poklonio je lokalnoj samoupravi 200 zaštitnih maski, koje će biti podeljene volonterima i aktivistima na terenu i tim povodom njihovo domaćinstvo posetili su predsednik opštine dr Zoran Tasić i zamenica predsednika Saveta mesne zajednice Sakule Vesna Stanojev.

„Danas imamo priliku da vidimo humanost na delu, jedna divna porodica u Sakulama, penzioneri u izolaciji koji su svesni situacije u kojoj se Srbija nalazi, svojom društvenom odgovornošću prema sredini i selu u kome žive ponudili su svoju pomoć. Tokom izolacije pravili su maske za svoje komšije, kasnije i za lokalne institucije. Danas je gospođa Mira uručila donaciju od 200 maski koje će biti raspoređene volonterskoj službi Opštine Opovo, a jedan deo za Mesnu zajednicu Sakule i njihove volontere. Ja se u ime kriznog štaba i građana Opštine Opovo, svih institucija i službi koji trenutno rade u ovim teškim uslovima, želim da se zahvalim i poželim svu sreću i da ovakvih primera bude što više, a porodica Umićević bude primer ne samo pojedincima, već i privrednim subjektima“, izjavio je Tasić.

Mirjana i Milan nastavljaju svoj humanitarni rad uz poruku da ništa nije teško u ovim danima kada nas sve ista muka pritiska, a želja im je da ova kriza što pre prođe kako bi konačno mogli da izađu iz svog dvorišta.

Covid-19 epidemiološka situacija:  U OPŠTINI OPOVO TRI POTVRĐENA SLUČAJA

Covid-19 epidemiološka situacija: U OPŠTINI OPOVO TRI POTVRĐENA SLUČAJA

U OPŠTINI OPOVO TRI POTVRĐENA SLUČAJA

Opovo, 28. april 2020;

Prema poslednjem preseku u Opštini Opovo zabeležana su tri potvrđena slučaja COVID-19. Kako nezvanično saznajemo jedan u Opovu i dva u Sefkerinu, s tim što se pacijent iz Opova samo formalno vodi kao stanovnik naše opštine jer živi u Beogradu. Oboleli su hospitalizovani, a sve osobe koje su imale neposredan kontakt sa pacijentima testirane su i rezultati se uskoro očekuju.

Recepti po preporuci kuhinje hotela „Stari Banat“: PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM

Recepti po preporuci kuhinje hotela „Stari Banat“: PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM

PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM

Priprema: Na zagrejanom maslinovom ulju dodati sitno iseckan praziluk(50g), i sitno iseckane krake lignji, dinstati oko 3min.U tiganj dodati prethodno skuvani pirinač al Dente i dodati beli luk, so, biber i nastaviti sa dinstanje još 2min.

Lignje dobro prosušiti i napuniti ih pripremljenom smesom, zatvoriti ražnjićem. Na maslinovom ulju peći lignje sa obe strane. U  tiganj sa malo ulja dodati povrće, grilovati oko 4-5min da bude , začiniti i dodati origano.

Lignje preliti marinadom od belog luka i peršunovog lišća, servirati toplo uz povrće i belo vino sorte chianti.

Namirnice:

250g očišćenih lignji(malo krupnijih)

100g praziluka

150g pirinča

10g belog luka

100g paprike babure

100g tikvica

100g patlidžana

80g pečuraka

50g čeri paradajza

Svež peršunov lit

Maslinovo ulje

Origano

So