Akcija dezinfekcije:  DEZINFEKCIONA SREDSTVA ZA PRODAVNICE, BANKE, POŠTE I OTKUPNE STANICE MLEKA (VIDEO)

Akcija dezinfekcije: DEZINFEKCIONA SREDSTVA ZA PRODAVNICE, BANKE, POŠTE I OTKUPNE STANICE MLEKA (VIDEO)

DEZINFEKCIONA SREDSTVA ZA PRODAVNICE, BANKE, POŠTE I OTKUPNE STANICE MLEKA

Opovo, 3. april 2020;

Video: Glas Opova

U nastavku akcije dezinfekcije javnih površina i podele dezinfekcionih sredstava građanima, lokalna samouprava je svim prehrambenim prodavnicama, poljoprivrednim apotekama, otkupnim stanicama mleka, bankama i poštama na teritoriji Opštine Opovo distribuirala po pet litara natrijum hipohlorita i asepsola.

Foto: Glas Opova

Predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević koordinirali su akcijom, a Kovačević ističe važnost dezinfekcije objekata javnih usluga, koju su sproveli volonteri u sva četiri opštinska mesta.

„Odlukom Opštinskog kriznog štaba danas delimo po pet litara hipohlorita i asepsola svakoj prodavnici . kako prehrambenoj, tako i poljoprivrednim apotekama,bankama, poštama i otkupnim stanicama mleka. Ova odluka je u stvari rezultat sugestije prvenstveno sakulskih privrednih subjekata, a odluka se odnosi na celu teritoriju Opštine Opovo. Ovo je samo još jedna u nizu akcija lokalne samouprave u skladu sa merama i preporukama Vlade Srbije na zaštiti stanovništva“ izjavio je Kovačević.

Foto: Glas Opova

Vlasnici prodavnica su zadovoljni ovim potezom lokalne samouprave jer na taj način štite i svoje radnike i kupce. Takođe ističu, da su kupci veoma disciplinovani i poštuju epidemiološke preporuke.

Istovremeno, na punktovima sve četiri mesne zajednice nastavlja se akcija podele natrijum hipohlorita i zaštitnih maski za građane.

Opštinski štab za vanredne situacije: ZA  PENZIONERE KUPOVINA U SUBOTU (SUTRA)

Opštinski štab za vanredne situacije: ZA PENZIONERE KUPOVINA U SUBOTU (SUTRA)

Opovo, 3. april 2020
S obzirom na mere Vlade RS o zabrani kretanja tokom vikenda ( 04.04.2020. i 05.04.2020. godine),  u trajanju od 13 časova u subotu,  do 05,00 časova u ponedeljak , izdaje se naredba Opštinskoj upravi Opovo za utvrđivanje radnog vremena  svih trgovinskih objekata i to:

1. U subotu 04.04.2020. godine, radno vreme je najkasnije  do 12 časova.

2. U nedelju 05.04.2020. godine, zabranjuje se rad svih trgovinskih objekata.

3. Prodavnice, za građane starije od 70 godina, biće otvorene u subotu, u periodu od 04,00 do 07,00 časova.

Od ponedeljka 06.04.2020. godine, važi ranije utvrđeno radno vreme trgovinskih objekata, osim ukoliko Vlada RS ne utvrdi nove mere.