Koronavirus u južnom Banatu:  UKUPNO 57 POZITIVNIH NA COVID-19

Koronavirus u južnom Banatu: UKUPNO 57 POZITIVNIH NA COVID-19

UKUPNO 57 POZITIVNIH NA COVID-19

Opovo, 6. april 2020;

Prema poslednjem preseku u Južnobanatskom okrugu ukupno je 57 osoba pozitivnih na COVID 19.

Po gradovima i opštinama:

Pančevo 30

Vršac 18

Alibunar 3

Bela Crkva 3

Plandište 1

Kovin 1

Kovačica 1

Opovo 0

U Južnobanatskom okrugu u samoizolaciji nalazi se 1.936 osoba,
u Opovu 41.

Otvorena vrata preko telefona: ZAKAŽITE RAZGOVOR, PREDSEDNIK OPŠTINE VAS ZOVE (VIDEO)

Otvorena vrata preko telefona: ZAKAŽITE RAZGOVOR, PREDSEDNIK OPŠTINE VAS ZOVE (VIDEO)

Opovo, 5. april

Vanredna epidemiološka situacija traži nova rešenja, posebno u neposrednoj komunikaciji. Shodno preporukama zdravstvenih organizacija i Vlade Republike Srbije, praksa „Otvorena vrata“ dobila je novu formu i sada je „Otvoreni telefon“. Građani koji žele da se obrate predsedniku opštine zakazuju telefonski razgovor, nakon čega ih predsednik opštine dr Zoran Tasić u zakazano vreme zove.

Građanin iz Sefkerina ima 71 godinu, na osnovu propisanih mera ne može se kretati van svoje kuće, a ima zakazanu hemoterapiju u pančevačkoj bolnici.

Bračni par iz Opova radi na sezonskim poslovima. Kako su njihove firme zbog vanrednog stanja prekinule rad oni su trenutno bez posla i ličinh dohodaka.

Starački dom Ruža – Jelena iz Sefkerina ima obavezu da dezinfikuje ulaze, dvorište i okolinu svog poseda, zbog čega su se obratili za pomoć.

Razgovor sa predsednikom opštine i komandantom Opštinskog štaba za vanredne situacije dr Zoranom Tasićem možete zakazati svakog dana pozivom na broj 013/681-091 od 00:00 do 24:00h, a on će vas pozvati u najkraćem vremenskom roku, nakon procene hitnosti vašeg problema i potrebe za urgentnom intervencijom.