Južnobanatski okrug: U OKRUGU 127 OSOBA POZITIVNIH NA COVID-19

Južnobanatski okrug: U OKRUGU 127 OSOBA POZITIVNIH NA COVID-19

U OKRUGU 127 OSOBA POZITIVNIH NA COVID-19


16. April 2020
Izvor: evrsac
Kovid ambulante u Južnobanatskom okrugu danas su testirale 44 osoba, od toga 20 od pacijenata pod sumnjom na Covid-19 i 24 zdravstvena radnika, pripadnika Vojske Srbije i MUP i onkoloških pacijenata.

Rezultati od jučerašnjih testiranja 35 osoba za koje postoji sumnja da su pozitivne na virus Covid-19 (20 pacijenata i 15 zdravstvenih radnika, vojnika radnika MUP i drugih državnih organa), još uvek nisu saopšteni.

U Južnobanatskom okrugu, zaključno sa 15. aprilom, ima 127 osoba pozitivnih na Covid-19, od kojih je 122 onih koji će ići ili su na lečenju i još 5 koji su već preležali ovaj virus, ali su na naknadnom testiranju ponovo bili pozitivni.

Statistika po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga:

 • Pančevo 58
 • Vršac 40
 • Alibunar 13
 • Bela Crkva 7
 • Plandište 3
 • Kovin 2
 • Kovačica 4
 • Opovo 0

U Južnobanatskom okrugu, na današnji dan 16. april, u samoizolaciji ima 770 osoba, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Statistika po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga:

 • Pančevo 331
 • Vršac 226
 • Alibunar 46
 • Bela Crkva 49
 • Plandište 10
 • Kovin 41
 • Kovačica 56
 • Opovo 11

Apelujemo na sve stanovnike Južnog Banata da se striktno pridržavaju neophodnih mera koje donosi Vlada Srbije, u konsultaciji sa strukom.

U petak od 4 do 7h: DEŽURNE PRODAVNICE ZA STARIJE OD 65 GODINA

U petak od 4 do 7h: DEŽURNE PRODAVNICE ZA STARIJE OD 65 GODINA

DEŽURNE PRODAVNICE ZA STARIJE OD 65 GODINA

Opovo, 16. april 2020;

Spisak trgovinskih objekata koji rade u petak od 04:00 do 07:00 časova sa licima starijim od 65 (70) godina na teritoriji Opštine Opovo.

OPOVO

STR „Opavački dućan“ Opovo, Stanka Tomića

STR „Maksa“ Opovo, Ive Lole Ribara

DOO „Memfis“ Opovo, Bratstva Jedinstva

DOO „Podunavlje“ Opovo, Bratstva Jedinstva

Gomex, Borisa Kidriča 7

STR „Grča“, Slatinska

Maxi, Borisa Kidriča

TR „DODA-G“, Maksima Gorkog

TR „Lana“, Borisa Kidriča 22

BARANDA

TR „LOLA 2013“ Baranda, Žarka Zrenjanina

Gomex Baranda, Proleterska

DOO„Podunavlje“ Baranda, Trg Maršala Tita

SAKULE

STR „Daša i Nena“ Sakule, Partizanska

STR „Voinović“  Sakule, Borisa Kidriča

Gomex Sakule, Partizanska 2

SEFKERIN

STR „MAKI“ Sefkerin, Žarka Zrenjanina

Gomex, Žarka Zrenjanina 122

foto: Glas Opova
MUP obaveštenje: NE OTVARAJTE OVE PORUKE!

MUP obaveštenje: NE OTVARAJTE OVE PORUKE!

NE OTVARAJTE OVE PORUKE!

Opovo, 16. april 2020;

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaveštava građane i kompanije da se pojavio maliciozni program „Trojanac“ koji se širi elektronskim porukama poslatim sa navodne imejl adrese MUP-a invitations@mup.gov.rs i upozorava ih da takvu poruku, ukoliko je prime, ne otvaraju.

MUP poziva kompanije i građane da ukoliko dobiju takvu elektronsku poruku to prijave Odeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminala na imejl adresu  vtk@mup.gov.rs.

U navedenom imejlu pošiljalac se predstavlja kao direktor policije i primaoca poruke, poziva da dođe u policiju vezano za navodnu istragu koja se vodi protiv njega, kao i da u prilogu poruke pogleda poslata dokumenta i po potrebi angažuje advokata.

Reč je o poruci koja se šalje sa VPN servisa u inostranstvu preko koga se lažno predstavlja da se imejl šalje sa adrese Ministarstva unutrašnjih poslova, a prilog čini fajl „pdf.iso“, koji u sebi sadrži maliciozni „Trojanac“ koji detektuje 22 antivirusna alata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane i firme da ne otvaraju priloge ovakve elektronske pošte sa nepoznatih adresa, ali ni sa poznatih kada njihov sadržaj ukazuje na nešto što nije uobičajeno.

Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preduzima sve mere i radnje usmerene na identifikaciju lokacije i počinilaca ove fišing kampanje.

Saopštenje predsednika opštine: STATISTIČKI PODACI EPIDEMIJE NA LOKALU, USKRŠNJI PRAZNICI I ZABRANA KRETANJA (VIDEO)

Saopštenje predsednika opštine: STATISTIČKI PODACI EPIDEMIJE NA LOKALU, USKRŠNJI PRAZNICI I ZABRANA KRETANJA (VIDEO)

STATISTIČKI PODACI EPIDEMIJE NA LOKALU, USKRŠNJI PRAZNICI I ZABRANA KRETANJA

Opovo, 16. april 2020;

Predsednik opštine dr Zoran Tasić obratio se građanima Opštine Opovo u kojem je izneo statističke podatke na lokalu u vezi epidemiloške situacije – broju testiranih i broju lica u samoizolaciji, istovremeno apelujući na građane da se pridržavaju propisanih mera radi opšte sigurnosti, kako bi se trenutno stanje bez obolelih u našoj opštini održalo i u budućnosti.

Tasić je zamolio vernike za razumevanje što ove godine neće moći da prisustvuju vaskršnjim liturgijama u hramovima i uputio im prazničnu čestitku sa molbom da Vaskrs provedu u svojim domovima u krugu porodice.

Kompletnu izjavu možete pogledati u našem video prilogu:

Rad interresorne komisije: KOMISIJA NASTAVLJA RAD ONLINE

Rad interresorne komisije: KOMISIJA NASTAVLJA RAD ONLINE

KOMISIJA NASTAVLJA RAD ONLINE
Opovo, 16. april 2020
U skladu sa merama Vlade Republike Srbije koje su donete u cilju sprečavanja širenja korona virusa , a pridržavajući se procedura i načina rada u periodu vanrednog stanja koje je propisao osnivač Komisije za procenu potreba za dodatnom obrazovnom , zdravstvenom i socijalnom podrškom detetu, učeniku i odraslom , dalji rad Komisije će se organizovati  putem onlajn komunikacije.

Za sva pitanja , kao i preuzimanje zahteva za podnošenje Komisiji, možete se obratiti koordinatoru Interresorne komisije u Opštini Opovo, Jeleni Kanački, na meil borci@opovo.org.rs.