Ratari i mehanizacija u polju: POLJOPRIVREDA FUNKCIONIŠE I TOKOM VANREDNOG STANJA (VIDEO)

Ratari i mehanizacija u polju: POLJOPRIVREDA FUNKCIONIŠE I TOKOM VANREDNOG STANJA (VIDEO)

POLJOPRIVREDA FUNKCIONIŠE I TOKOM VANREDNOG STANJA

Opovo, 4. april 2020;

Vanredno stanje koje prati zabrana kretanja od 15 časova posle podne do 5 časova ujutru, kao i najnovija zabrana kretanja tokom vikenda, nije značajnije poremetila poljoprivrednike Opštine Opovo. Ažurnošću lokalne samouprave, a u saradnji sa organima Ministarstva unutrašnjih poslova, naši poljoprivrednici imaju dozvole da do 20 časova sprovode prolećne ratarske radove u polju.

Foto: Glas Opova

Reporteri Glasa Opova danas su obišli atare u Barandi i Sakulama gde su snimali ratare u poslu, a u anketi koju smo sproveli svi se slažu da je ovo odličan potez jer poljoprivredni radovi ne mogu da čekaju i da bi u suprotnom ostali bez ovogodišnjeg roda.

Predsednik opštine i komandant Opštinskog kriznog štaba dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević obišli su nekoliko lokacija kako bi se uverili da se propisane mere i dozvole za poljoprivrednike poštuju.

Foto: Glas Opova

„Prevenstveno želim sa se zahvalim Policijskoj upravi Pančevo i Policijskoj stanici Opovo, koji su zaista imali sluha i ovu meru zajedno sa nama donela. Ono što je jako važno jeste da smo mi zajedničkim snagama uspeli da našim poljoprivrednicima da u subotu od 13 do 20 časova i nedelju od 5 do 20 časova omogućimo da primene agrotehničke mere na svojim poljoprivrednim površinama. Takođe, važno je da će lokalna samouprava Opštine Opovo, kao i kompletan krizni štab biti apsolutno na usluzi našim sugrađanima i u zavisnosti od epidemiološke situacije tako ćemo se i ponašati. Probleme koji se budu dešavali zbog mera vanrednosg stanja, prosto ćemo prilagođavati uslovima naše opštine“, poručio je Tasić.

Foto: Glas Opova

Da podsetimo, ratari u polje tokom perioda zabrane kretanja mogu ići isključivo sa poljoprivrednom mehanizacijom kako bi sprovodili prolećne radove.

Uroš Janjić BK Dragon: BUDI ŠAMPION, OSTANI KOD KUĆE I TRENIRAJ (VIDEO)

Uroš Janjić BK Dragon: BUDI ŠAMPION, OSTANI KOD KUĆE I TRENIRAJ (VIDEO)

BUDI ŠAMPION, OSTANI KOD KUĆE I TRENIRAJ


Sefkerin, 4. april 2020;
Mladi šampion Borilačkog kluba „Dragon“ Sefkerin uputio je poruku svim omladincima i sportistima:
Pozdrav svim omladincima i sportistima. Moja poruka je da iskoristimo slobodno vreme, uz kućni trening. Disciplinom i našom voljom pobedićemo korona virus. Budi i ti šampion, ostani kod kuće i treniraj. Pozdrav. 

Covid 19: POVEĆAVA SE BROJ OBOLELIH U JUŽNOM BANATU

Covid 19: POVEĆAVA SE BROJ OBOLELIH U JUŽNOM BANATU

POVEĆAVA SE BROJ OBOLELIH U JUŽNOM BANATU

Opovo, 4. april 2020:

Prema poslednjem preseku u Južnobanatskom okrugu registrovano je 45 potvrđenih slučajeva COVID 19. Najviše je u Pančevu, dok u Opovu, Kovačici i Kovinu do sada nisu zabeleženi oboleli.

Po gradovima i opštinama:

Pančevo 26

Vršac 12

Alibunar 3

Bela Crkva 3

Plandište 1

Kovin 0

Kovačica 0

Opovo 0

Prema podacima sajta covid19.data.gov.rs u Južnobanaszkom okrugu zaključno sa 3. aprilom u samoizolaciji se nalazi 2.032 osobe.

Pančevo 922

Vršac 395

Bela Crkva 163

Kovin 162

Kovačica 147

Alibunar 142

Plandište 60

Opovo 41

Paketi za bebe: TRI DEVOJIČICE I DVA DEČAKA

Paketi za bebe: TRI DEVOJIČICE I DVA DEČAKA

TRI DEVOJIČICE I DVA DEČAKA

Opovo, 4. april 2020;

U prvoj aprilskoj raspodeli Opštinska uprava Opovo je uručila pet paketa za novorođene bebe, tri devojčice i dva dečaka. Tri prinove su februarske i dve martovske, dve bebe su iz Opova i po jedna iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Pakete su uručile opštinske većnice Ankica Simin Damjanov i Ivana Divljački.

FEBRUAR: Viktorija Adamov (Sakule), Stefan Stojić (Opovo), Teodora Banjaš (Sefkerin); MART: Katarina Josić (Opovo), Danilo Rackov (Baranda).