Subota, nedelja i ponedeljak neradni:  RADNO VREME ZA MALOPRODAJNE OBJEKTE

Subota, nedelja i ponedeljak neradni: RADNO VREME ZA MALOPRODAJNE OBJEKTE

RADNO VREME ZA MALOPRODAJNE OBJEKTE

Opovo, 15. april 2020;

Odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije izdaje se naredba Opštinskoj upravi Opštine Opovo za određivanje radnog vremena maloprodajnih objekata po sledećem principu:

ČETVRTAK, 16.04.2020; od 7:00 do 16:00 časova.

PETAK, 17.04.2020; za građane starije od 70 godina od 4:00 do 7:00 časova, a za ostale građane od 8:00 do 16:00 časova:

SUBOTA 18.04.2020, NEDELJA 19.04.2020. i PONEDELJAK 20.04.2020. NERADNI DANI!

Svetska zdravstvena organizacija: KOD PASA I MAČAKA NIJE OTKRIVEN COVID -19

Svetska zdravstvena organizacija: KOD PASA I MAČAKA NIJE OTKRIVEN COVID -19

KOD PASA I MAČAKA NIJE OTKRIVEN COVID -19

“Nema dokaza da pas, mačka ili bilo koji kućni ljubimac može preneti COVID-19” na ljude, navodi  Svetska zdravstvena organizacija (WHO).

Svetska  organizacija za zdravlje životinja  iznosi podatke  na osnovu hiljade testiranih pasa i mačaka na COVID-19 da nisu pokazali pozitivne rezultate.

Stručnjaci za zarazne bolesti kao i centri za kontrolu bolesti , Svetska zdravstvena organizacija za zdravlje životinja , Svetska zdravstvena organizacija  i Američko veterinarsko medicinsko udruženje iznose da nema dokaza koji bi sugerisali da psi, mačke ili bilo koji drugi kućni ljubimci mogu biti izvor zaraze virusom SARS-CoV-2 uključujući i širenje COVID -19 na ljude.

Testirani su  psi i mačke koji  su imali simtome respiratornih infekcija koje su povezane su sa mnogim uobičajenim virusnim I bakterijskim infekcijama i uglavnom nisu prenosive na ljude. INEDXX Laboratories, INC je na osnovu  analiziranih hiljade uzoraka pasa I mačaka na COVID -19. potvrđuje da nema pozitivnih uzorka na SARS-CoV-2 testiranih životinja.

Sve relevntne organizacije usklađene su u zajedničkoj misiji za zaštitu zdravlja ljudi i životinja i spremne za transparentnost podataka kako bi se uklonile dezinformacije i zaštitilo javno zdravlje.

Izvori: Svetska zdravstvena organizacija za zdravlje životinja (OIE), Američko veterinarsko medicinsko udruženje (АVМА), Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), Svetsko udruženje veterinara za male životinje (WSAVA)

Dr vet.med.
Marina Mitrović

Kompanija „DUNAV OSIGURANJE“: USKRŠNJA ČESTITKA

Kompanija „DUNAV OSIGURANJE“: USKRŠNJA ČESTITKA

USKRŠNJA ČESTITKA
Kompanija „DUNAV OSIGURANJE“ uputila je čestitku za Uskrs.
„Da bismo podelili toplinu prazničnih trenutaka, ne moramo biti na okupu. Želimo da vam najveći htišćanski praznik bude ispunjen ljubavlju i slogom“

#OSTANI KOD KUĆE

HRISTOS VASKRSE

Saopštenje: OMOGUĆENO  PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA FINANSIRANJE SVIH PROGRAMA

Saopštenje: OMOGUĆENO PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA FINANSIRANJE SVIH PROGRAMA

OMOGUĆENO PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA FINANSIRANJE SVIH PROGRAMA

Beograd,14.april 2020
Nacionalna služba za zapošljavanje,  i u uslovima vanrednog stanja  omogućila je podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima.

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica.

Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica. Od uvođenja vanrednog stanja preko 3200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a preko 2000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Odluke se donose kontinuirano,  a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene.

Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2000 nezaposlenih lica, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.

Ugovori o angažovanju lica zaključiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

Sve informacije dostupne su na sajtu  http://www.nsz.gov.rs/.

Nacionalna služba za zapošljavanje

Odnosi s javnošću

Tretman suzbijanja larvi komaraca: SUTRA SUZBIJANJE LARVI KOMARACA

Tretman suzbijanja larvi komaraca: SUTRA SUZBIJANJE LARVI KOMARACA

SUTRA SUZBIJANJE LARVI KOMARACA

Opovo, 15. april 2020
Obaveštavamo Vas da će se dana 16.04.2020. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji vaše opštine.
Vreme početka tretmana 8:00 h
Vrsta tretmana: Tretman sa zemlje Preparat: LARVASTOP ZG – preparat nije opasan za pčele
Lokaliteti: Opovo, Baranda, Sefkerin
Staništa: Priobalje reka, izlivi reka, kanali, jezera i bare Površina: 80 ha

Eko san