Južnobanatski okrug:  NOVA 23 POTVRĐENA SLUČAJA COVID-19, UKUPNO 113 ZARAŽENIH

Južnobanatski okrug: NOVA 23 POTVRĐENA SLUČAJA COVID-19, UKUPNO 113 ZARAŽENIH

NOVA 23 POTVRĐENA SLUČAJA COVID-19, UKUPNO 113 ZARAŽENIH

Opovo, 11. april 2020;

Izvor: eVršac

Prema poslednjem preseku u Južnobanatskom okrugu je 113 potvrđenih slučaja COVID-19.

Po gradovima i opštinama:

Pančevo 49

Vršac 34

Bela Crkva 10 (1 osoba izlečena)

Alibunar 7

Kovin 7

Kovačica 4 (1)

Plandište 2

Opovo 0

Na teritoriji Južnobanatskog okruga u samoizolaciji se nalazi 2.010 osoba.

Po gradovima i opštinama:

Pančevo 910

Vršac 441

Alibunar 139

Bela Crkva 161

Kovačica 170

Kovin 141

Plandište 54

Opovo 40

Treća faza dezinfekcije javnih površina: SPROVEDENA DEZINFEKCIJA ULICA (VIDEO)

Treća faza dezinfekcije javnih površina: SPROVEDENA DEZINFEKCIJA ULICA (VIDEO)

SPROVEDENA DEZINFEKCIJA ULICA

Opovo, 11. april 2020;

Nakon tretiranja centralnih zona naselja i stambenih zgrada, radnici komunalnog preduzeća su u trećoj fazi dezinfekcije javnih površina sproveli prskanje dezinfekcionim sredstvom u sva četiri opštinska mesta. Iz preventivnih razloga, dezinfekcija ulica natrijum hipohloritom urađena je tokokom perioda zabrane kretanja.

Predsednik opštine i komandant Opštinskog kriznog štaba dr Zoran Tasić smatra da je dobro sprovođenje prakse propisanih preporuka i mera u Opštini Opovo za sada rezultiralo kontrolom epidemiološke situacije.

„Kao što smo najavili dezinfekcija se nastavlja i u tećoj fazi ona podrazumeva dezinfekciju ulica u svim naseljenim mestima. Preventivna delatnost na koju apeluje Vlada Republike Srbije, lekari i stručne službe, u Opovu donosi rezultate jer smo i dalje jedna od retkih opština koja nema obolelih od COVID-a 19, a sam broj ljudi koji se nalaze u samoizolaciji se smanjuje, što dovoljno govori da su preventivne mere koje sprovodi lokalna samouprava sa svim stručnim službama i kompletnim kriznim štabom daje određene rezultate. Moja poruka svim građanima je da ostanu kod kuće, da se poštuju preporuke Vlade Republike Srbije jer to je jedini način da se ova situacija u kojoj se nalazimo što pre završi“, poručio je Tasić

Takođe Tasić ističe značaj izbegavanja neposrednog kontakta zbog čega se akcija sprovodi sa minimalnim brojem radnika na terenu i tokom zabrane kretanja. Akcija zbog toga traje vremenski duže ali u sigurnijim uslovima.

Zabrana kretanja tokom vikenda trajaće do ponedeljka u 5 časova i građani se mole da se toga pridržavaju. Kao i do sada, zaštitna srdestva se mogu svakog dana preuzeti na punktovima sve četiri mesne zajednice.