Južnobanatski okrug:  EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NAKON VIKENDA

Južnobanatski okrug: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NAKON VIKENDA

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NAKON VIKENDA

Opovo, 13. april 2020;

Izvor: eVršac

U Južnobanatskog okrugu juče je na Covid-19 testirano ukupno 32 osobe, od toga 25 pacijenata i 7 zdravstvenih radnika i pripadnika MUP i Vojske Srbije. Takođe, ponovo je testirano 17 osoba, čiji su rezultati u petak bili problematični.

Prema rezultatima testiranja, u našem okrugu ima još šest osoba pozitivnih na Covid-19, tri iz Vršca, dve iz Pančeva i jedna iz Plandišta.

Prema poslednjem preseku, u Južnom Banatu ima ukupno 109 laboratorijski potvrđena pozitivna pacijenta na Covid-19. Podsećamo da je u našem okrugu do sada zabeležena jedna žrtva koronavirusa (Opština Kovačica), a tri osobe su izlečene (Grad Pančevo, Grad Vršac i Opština Bela Crkva).

Statistika osoba sa Covid-19 po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga:

Pančevo 48

Vršac 38

Alibunar 9

Bela Crkva 7

Kovačica 3

Plandište 2

Kovin 2

Opovo 0

U samoizolaciji u Južnobanatskom okrugu, na današnji dan, nalazi se 1.290 osoba, što je za skoro 800 osoba manje nego pre samo par dana.

Statistika osoba u samoizolaciji po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga:

Pančevo 545

Vršac 292

Alibunar 91

Bela Crkva 105

Plandište 35

Kovin 82

Kovačica 116

Opovo 24

Apelujemo na sve stanovnike Južnog Banata da se striktno pridržavaju neophodnih mera koje donosi Vlada Srbije, u konsultaciji sa strukom.

Ostanite kod kuće.

Elektronske pijace Srbije:  ePIJACE REGISTRACIJA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Elektronske pijace Srbije: ePIJACE REGISTRACIJA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

ePIJACE REGISTRACIJA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Opovo, 13. april 2020;

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pokrenulo je rad platforme https://pijaca.minpolj.gov.rs (Elekotronska Pijaca Srbije), a sve u cilju da omogućimo proizvođačima kvalitetne hrane direktan Kontakt sa potrošačima u gradskim sredinama, širom Srbije. Imajući u vidu trenutnu situaciju I ograničenost kretanja, naša platforma treba da donekle zameni postojeće sisteme distribucije i omogući potencijalnim kupcima lako povezivanje sa proizvođačima.

Dovoljno je uneti WEB adresu https://pijaca.minpolj.gov.rs, zatim kliknuti na kvadratić u donjem desnom uglu “Registracija domaćinstava” (print screen 1), a zatim I kliknuti na “Registracija proizvođača” (print screen 2). Potom treba uneti elementarne podatke: kontakt, proizvodni program, web ili FB prezentacija, sisteme kvaliteta (ako postoje) i lokaciju (uneti na mapi). Procedura oko 5 min.