Radno vreme maloprodajnih objekata: NERADNI DANI OD 1. DO 3. MAJA

Radno vreme maloprodajnih objekata: NERADNI DANI OD 1. DO 3. MAJA

NERADNI DANI OD 1. DO 3. MAJA

Opovo, 27. april 2020;

Na osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“ broj 87/18) Opštinski štab za vanredne situacije je dana 27.04.2020. godine doneo Odluku o merama za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije Covid – 19/27.04.2020-1

Izdaje se naredba Opštinskoj upravi opštine Opovo za određivanje  radnog vremena  maloprodajnih objekata po sledećem principu:

Ponedeljak 27. april – sreda 29. april od 07,00 do 17,00 časova,

Četvrtak 30. april od 04,00 do 07,00 za građane starije od 70 godina, a od 08.00 do 17.00 časova, za ostale građane;

Petak 01. maj, subota 02. maj i nedelja 03. maj – neradni dani.

Opštinski štab za vanredne situacije: PIJAC U OPOVU RADIĆE U ČETVRTAK

Opštinski štab za vanredne situacije: PIJAC U OPOVU RADIĆE U ČETVRTAK

PIJAC U OPOVU RADIĆE U ČETVRTAK
Opovo, 27. april 2020:
Zbog zabrane kretanja tokom vikenda Opštinski štab za vanredne situacije obaveštava da se pijačni dan u Opovu umesto subote pomera u četvrtak 30. aprila.

Radnici JP „Mladost“ Opovo izvršiće dezinfekciju pijačnog prostora.

Korisnici pijačnog prostora su u obavezi da poštuju zaštitne mere i koriste zaštitna sredstva – maske i rukavice i održavaju socijalnu distancu, a isto se preporučuje i građanima koji dolaze radi kupovine i nabavke.

Prevoz: MEĐUGRADSKI SAOBRAĆAJ VEROVATNO KREĆE SLEDEĆE NEDELJE

Prevoz: MEĐUGRADSKI SAOBRAĆAJ VEROVATNO KREĆE SLEDEĆE NEDELJE

MEĐUGRADSKI SAOBRAĆAJ VEROVATNO KREĆE SLEDEĆE NEDELJE

BUBANJ POTOK, 27. aprila (Tanjug) – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da verovatno sledeće nedelje polako krene otvaranje međugradskog saobraćaja.
“Ne može ođednom sve da proradi, mi to radimo korodinirano sa gradovima i epidemiolozima koji treba da nam kažu koliko ljudi može biti u vozu ili automobusu. Otvaraćemo saobraćaj korak po korak”, rekla je Mihajlović Tanjugu.
Kaže da međumesni odnosno međugradski saobraćaj ide prvi, zatim prigradski i gradski.
“Očekujem verovatno sledeće nedelje da polako počne međumesni prevoz da se uvodi”, rekla je Mihajlović.
Dodaje da se polako relaksiraju mere u skladu sa epidemiloškom situacijom i preporukama lekara.
“Doneli smo jednu vrstu relaksirajući mera, dakle negde tamo od sledeće nedelje i moramo da vidimo kako će to na dalje da se pokaže u smislu epidemiološke situacije”, istakla je Mihajlović.
Kako bude rekla struka, vlada će tako postupiti, dodala je Mihajlović.

Republički Hidrometeorološki Zavod: PROMENLJIVO, ZA PRVI MAJ KIŠA

Republički Hidrometeorološki Zavod: PROMENLJIVO, ZA PRVI MAJ KIŠA

PROMENLJIVO, ZA PRVI MAJ KIŠA

Vreme promenljivo. Posle podne i uveče sa severozapada Vojvodine umereno naoblačenje, ali će se zadržati suvo. Vetar slab, jugoistočni, u drugom delu noći na jugu Banata u pojačanju. Najviša temperatura od 21 do 24 °C.

U narednim danima promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i do kraja meseca toplo. Kiša i lokalni pljuskovi, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom u utorak se očekuju uglavnom na jugoistoku Srbije, a u sredu i u ostalim krajevima. U četvrtak kratkotrajna stabilizacija vremena. U petak, 1. maja sa severozapada naoblačenje i zahlađenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a zatim će do kraja perioda padavine biti lokalizovane uglavnom u brdsko-planinskim i istočnim predelima.