Južnobanatski okrug:  UKUPNO 90 POTVRĐENIH SLUČAJA COVID-19, NAJVIŠE U PANČEVU I VRŠCU

Južnobanatski okrug: UKUPNO 90 POTVRĐENIH SLUČAJA COVID-19, NAJVIŠE U PANČEVU I VRŠCU

UKUPNO 90 POTVRĐENIH SLUČAJA COVID-19, NAJVIŠE U PANČEVU I VRŠCU

Opovo, 10. april 2020;

Izvor: eVršac

Prema poslednjem preseku u Južnobanatskom okrugu je 90 potvrđenih slučaja COVID-19, a u odnosu na jučerašnji dan, novi pozitivni pacijenti zabeleženi su u Pančevu, Vršcu, Alibunaru i Kovinu

Po gradovima i opštinama:

Pančevo 40

Vršac 31

Alibunar 7

Bela Crkva 6

Kovačica 3 (1)

Kovin 2

Plandište 1

Opovo 0

Na teritoriji Južnobanatskog okruga u samoizolaciji se nalazi 2.010 osoba.

Po gradovima i opštinama:

Pančevo 885

Vršac 443

Alibunar 134

Bela Crkva 154

Kovačica 163

Kovin 136

Plandište 55

Opovo 40

Komandant štaba za vanredne situacije opštine Opovo:  SAOPŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE (FONO)

Komandant štaba za vanredne situacije opštine Opovo: SAOPŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE (FONO)

SAOPŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Opovo, 10. april 2020;

Povodom zabrane kretanja od petka u 17:00h do ponedeljka u 5:00h, Komandant štaba za vanredne situacije opštine Opovo dr Zoran Tasić je izdao saopštenje vezano za kretanje poljoprivrednika i agrotehničkih radova tokom vikenda.

„Nakon učestalih poziva naših poljoprivrednika, kao i poziva koje smo imali u poslednjih 24 sata, želim da dam sledeće obaveštenje.

Svi poljoprivredni proizvođači koji imaju potrebu da za ovaj vikend (subotu i nedelju) idu na njivu i obrađuju svoje poljoprivredne površine, mogu slobodno to da rade u vremenskom od 05 do 20 časova, s tim da njihovo kretanje mora biti isključivo sa radnom mašinom, odnosno traktorom i da njihova potreba kretanja, od njihovog domaćinstva do njihove katastarske parcele – njive mora biti isključivo namenski za obradu i primenu agrotehničkih mera na njivama.

Molimo vas da ovakvu dobru volju i Policijske uprave Pančevo i Policijske stanice Opovo, kao i Opštinskog štaba za vanredne situacije ne zloupotrebljavate, već da to iskoristite zaista za ono zašto vam je potrebno,“  poručio je Tasić.

Fono saopštenje možete čuti na linku dole:

Kabinet predsednika opštine:  USKRŠNJA ČESTITKA PREDSEDNIKA OPŠTINE

Kabinet predsednika opštine: USKRŠNJA ČESTITKA PREDSEDNIKA OPŠTINE

USKRŠNJA ČESTITKA PREDSEDNIKA OPŠTINE

Opovo, 10. april 2020;

Svim građanima i sveštenstvu koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, predsednik opštine dr Zoran Tasić čestitao je praznik.

„U ime lokalne samouprave i svoje lično ime čestitam vam predstojeći praznik sa željom da ga provedete u radosti i pre svega dobrom zdravlju. Pred velikim smo iskušenjima, i sada kao nikada pre potrebno je da pokažemo ljubav, toleranciju i solidarnost. Ostanite kod svojih kuća, proslavite praznik u krugu porodice, jer ćete tako najviše pomoći i sebi i drugima. Srećan Uskrs“, poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.