Vlada Republike Srbije: NOVE MERE VLADE, ZASTAVE NA POLA KOPLJA

Vlada Republike Srbije: NOVE MERE VLADE, ZASTAVE NA POLA KOPLJA

NOVE MERE VLADE, ZASTAVE NA POLA KOPLJA

Beograd, 1. april 2020.

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije donete su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja COVID-19.

Zabranjuje se u potpunosti rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi i teretane.

Doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je da za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28. Ovo se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske.

Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti.

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.    

Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom  prati razvoj situacije u vezi sa koronavirusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.

OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAKA

OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAKA

OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAKA

Opovo, 1. april 2020;

Poštovani roditelji /staratelji naših budućih đaka-prvaka,

Obaveštavamo Vas da će se vršiti evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole, za narednu školsku 2020/21. godinu, od 01. aprila 2020. godine.

Roditelju, odnosno drugom zakonskom zastupniku dece, koja su stasala za upis u prvi razred osnovne škole, od 01. aprila. 2020. godine, biće omogućeno da elektronskim putem iskaže interesovanje za upis deteta u osnovnu školu na teritoriji Republike Srbije, preko Portala eUprave.

Podsećamo Vas da je upis u prvi razred obavezan za svu decu rođenu od 01.3.2013. do 28.02.2014.), odnosno za svu decu koja će do 01. ceptembra 2020. godine imati najmanje 6,5 a najviše 7,5 godina.

Roditelji koji su iskazali interesovanje preko Portala eUprava dobiće elektronskim putem obaveštenje o datumu upisa u osnovnu školu.

Napomena: Ukoliko roditelj ne iskaže zainteresovanost, na ovaj način, ne dovodi se u pitanje upis deteta u prvi razred osnovne škole.

Roditelji koji nisu u mogućnosti da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u prvi razred, mogu to učiniti radnim danima, u periodu od 9 do 12 časova Opovo-ponedeljkom i utorkom, Sefkerin-sredom, Baranda-četvrtkom, Sakule-petkom, pozivom na sledeće brojeve telefona: 062/8806910 i 064/1308471 (Jovana Đurin, sekretar škole). Pritom je potrebno pripremiti sledeće podatke:

1.Ime i prezime deteta, datum i mesto rođenja, JMBG, adresa stanovanja.

2. Ime i prezime majke, JMBG, stručna sprema, kontakt telefon, adresa stanovanja.

3.Ime i prezime oca, JMBG, stručna sprema, kontakt telefon, adresa stanovanja.

Testiranje učenika neće početi dok je na snazi odluka o vanrednom stanju, a o terminima za testiranje dece bićete naknadano obavešteni.

Sva dodatna pitanja u vezi sa upisom dece u prvi razred možete poslati na mejl adresu: pps.opovo@gmail.com

Pedagoško-psihološka služba Osnovne škole „Dositej Obradović“ Opovo

Društvena odgovornost: BUTIK EXPOSY DONIRAO 100 ZAŠTITNIH MASKI

Društvena odgovornost: BUTIK EXPOSY DONIRAO 100 ZAŠTITNIH MASKI

BUTIK EXPOSY DONIRAO 100 ZAŠTITNIH MASKI

Opovo, 1. april 2020;

Predsednik opštine dr Zoran Tasić primio je vlasnika opovačkog butika „Exposy“ Roberta Varšica, koji je donirao 100 zaštitnih pamučnih maski za višekratnu upotrebu. Maske su prosleđene volonterima u Mesnoj zajednici Opovo i biće podeljene građanima.

Tasić se zahvalio Varšicu na donaciji ističući značaj društvene odgovornosti u kriznom vremenu.

„Svaka donacija je dobrodošla, važno je da svi imamo društvenu odgovornost i empatiju prema sugrađanima koje je ova kriza najviše pogodila. Donacije ne merimo po količini i vrednosti, bitno je da svako ko može pomogne shodno svojim mogućnostima“, rekao je Tasić.

„Ovo je vreme kad svako treba da pomogne. Mi smo kao butik smatrali da je ovo najbolji način kako mi možemo da pomognemo. Sproveli smo nabavku zaštitnih maski i donirali smo ih za građane naše opštine“, izjavio je Varšic.