Donacija porodica Umićević: ŠNAJDERAJ U BORBI PROTIV KORONE (VIDEO)

28/04/2020

ŠNAJDERAJ U BORBI PROTIV KORONE

Sakule, 28 april 2020;

Penzionerka Mirjana Umićević iz Sakula, šnajderka i nekadašnja instruktorka opovačkog Bebiteksa, u danim pandemije izazvane koronavirusom našla je načina da bude društveno odgovorna. Ona i njen suprug Milan o svom trošku su nabavili materijal i dane u izolaciji provode šijući veoma kvalitetne zaštitne maske koje su besplatno podelili svima kojima je bilo potrebno. Dok Mirjana vešto šije njen suprug Milan pegla i ređa maske. 

Bračni par Umićević poklonio je lokalnoj samoupravi 200 zaštitnih maski, koje će biti podeljene volonterima i aktivistima na terenu i tim povodom njihovo domaćinstvo posetili su predsednik opštine dr Zoran Tasić i zamenica predsednika Saveta mesne zajednice Sakule Vesna Stanojev.

„Danas imamo priliku da vidimo humanost na delu, jedna divna porodica u Sakulama, penzioneri u izolaciji koji su svesni situacije u kojoj se Srbija nalazi, svojom društvenom odgovornošću prema sredini i selu u kome žive ponudili su svoju pomoć. Tokom izolacije pravili su maske za svoje komšije, kasnije i za lokalne institucije. Danas je gospođa Mira uručila donaciju od 200 maski koje će biti raspoređene volonterskoj službi Opštine Opovo, a jedan deo za Mesnu zajednicu Sakule i njihove volontere. Ja se u ime kriznog štaba i građana Opštine Opovo, svih institucija i službi koji trenutno rade u ovim teškim uslovima, želim da se zahvalim i poželim svu sreću i da ovakvih primera bude što više, a porodica Umićević bude primer ne samo pojedincima, već i privrednim subjektima“, izjavio je Tasić.

Mirjana i Milan nastavljaju svoj humanitarni rad uz poruku da ništa nije teško u ovim danima kada nas sve ista muka pritiska, a želja im je da ova kriza što pre prođe kako bi konačno mogli da izađu iz svog dvorišta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

SEFKERIN, 26/27. maj 2024 – Sefkerinska crkva je u nedelju bila istovremeno i hram i koncertna dvorana. Svoje prve koncerte održali su Dečiji crkveni hor i Liturgijski hor sefkerinskog hrama „Sabor Svetog arhangela Gavrila“. Koncert je privukao veliku pažnju, a...

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

OPOVO, 27. Maj 2024 U nedelju 26.maja 2024.godine Dom zdravlja Opovo je u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizovao akciju besplatnih preventivnih pregleda. Pregledana je 31 odrasla osoba, konstatovan je povišen krvni pritisak kod 3 osobe,...

najnovije

najčitanije