Vlada Republike Srbije: NOVE MERE VLADE, ZASTAVE NA POLA KOPLJA

01/04/2020

NOVE MERE VLADE, ZASTAVE NA POLA KOPLJA

Beograd, 1. april 2020.

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije donete su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja COVID-19.

Zabranjuje se u potpunosti rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi i teretane.

Doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je da za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28. Ovo se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske.

Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti.

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.    

Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom  prati razvoj situacije u vezi sa koronavirusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije