Majkrosoft poziva studentkinje iz Srbije na onlajn edukaciju iz oblasti AI

19/02/2024

BEOGRAD, 19. februara (Tanjug) – Kompanija Majkrosoft pozvala je danas zainteresovane studentkinje iz Srbije da se prijave za onlajn edukaciju iz oblasti veštačke inteligencije, zakazanu za 8. i 9. mart.
Hakaton pod nazivom “Žene u veštačkoj inteligenciji” (Women in AI) je dvodnevni online događaj koji organizuju Majkrosoft i Koderspejs (Coderspace), sa ciljem da se inspirišu i osnaže mlade žene da se bave karijerom u oblasti veštačke inteligencije, saopštio je Majkrosoft.

Događaj će se održati putem platforme Microsoft Teams i namenjen je isključivo studentkinjama sa univerziteta jugoistočne Evrope, uključujući Tursku, Grčku, Maltu, Kipar, Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku i Sloveniju.
“Kao učesnica, imaćete priliku da radite u međunarodnim timovima, koristite ‘Microsoft Azure Ai services’ i kreirate pilot projekte ‘AI for Good’ koji mogu imati pozitivan uticaj na svet. Takođe ćete imati priliku da čujete inspirativne govornike, umrežavate se sa devojkama istog interesovanja i sličnog razmišljanja i dobijete povratne informacije od širokog panela stručnjaka”, ističe se u pozivu Majkrosofta studentkinjama.
Kako se navodi, ovaj događaj je osmišljen kako bi učesnicama omogućio da iskoriste snagu veštačke inteligencije, pokažu svoje veštine, uče jedne od drugih i zajedno rade na inovativnim Ai projektima.
Najbolji projekti će osvojiti nagrade i sertifikate.

Za prijavu je neophodno popuniti onlajn formular do 25. februara 2024. godine.
Moguće je prijaviti se pojedinačno ili kao tim od najviše četiri članice.
Majkrosoft podseća da bi učesnice trebalo da poseduju odlično znanje engleskog jezika, jer će sve sesije biti na engleskom, a poželjno je i iskustvo sa AI tehnologijama, kao što su “OpenAI/Azure OpenAI” modeli.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije