Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

23/04/2024

ОPOVO, 23. april 2024 – Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS (Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge).

Na konferenciji su se obratili predsednik Opštine Opovo Miloš Markov i Ivana Obradović/Glas Opova

Projekat se realizovao sa ciljevima da podrži uspostavljanje trajnih rešenja stambenog pitanja i da poveća šanse osetljivim socijalnim grupama za bolje pozicioniranje na tržištu rada kroz podizanje kapaciteta za (samo)zapošljavanje i poboljšanje životnog standarda. Na projektu su obezbeđene kuće za 5 ugroženih porodica opštine Opovo i sprovedene su obuke za članove korisničkih porodica prilagođene njihovim sposobnostima i afinitetima: za on-line marketing, vozački kurs, obuke za manikir i pedikir, pekarstvo, varilački zanat i slično, a i sprovedena je nabaka kućnog nameštaja i aparata za domaćinstvo kao i aparata za obavljanje poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih delatnosti.

Na konferenciji su se obratili predsednik Opštine Opovo Miloš Markov i Ivana Obradović, menadžerka projekta, kao i predstavnici porodica obuhvaćenih projektom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

SEFKERIN, 26/27. maj 2024 – Sefkerinska crkva je u nedelju bila istovremeno i hram i koncertna dvorana. Svoje prve koncerte održali su Dečiji crkveni hor i Liturgijski hor sefkerinskog hrama „Sabor Svetog arhangela Gavrila“. Koncert je privukao veliku pažnju, a...

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

OPOVO, 27. Maj 2024 U nedelju 26.maja 2024.godine Dom zdravlja Opovo je u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizovao akciju besplatnih preventivnih pregleda. Pregledana je 31 odrasla osoba, konstatovan je povišen krvni pritisak kod 3 osobe,...

najnovije

najčitanije