Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

27/04/2024

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo.

Dalibor Daničić je predstavio svoje knjige „Biće sve dobro“ i „U cilju kraja nema“ , a u pitanju su, kako sam kaže, prozno – poetska dela koja govore o nekim proživljenima stvarima. Daničićev cilj je bio da to bude uteha i ohrabrenje nekim ljudima koji će prolaziti kroz slično, a da li je vredno pomena, Daničić smatra da je vredno pomena sve što neko živi i proživi prvi put.

U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret/Glas Opova

Daničić je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja. Pokret Ultra Trkač Srbije osniva 2013. godine, gde besplatno priprema ljude, kako kroz trening – tako i kroz druge sadržaje. Kroz ideju je prošlo mnogo ljudi i gotovo svi su došli do ostvarenja sopstvenih ciljeva, bilo da je reč o tome da se istrči 100km ili da se nešto promeni u životu. Ubrzo osniva još jednu ideju, takođe besplatno, Građansko Novinarstvo..

Koautor je dokumentarnih filmova Dani Divova 1, 2 i 3. Nešto nesvakidašnje i iz pogleda svetskog dokumentarnog filma jer nema puno primera da su učesnici nekog podviga, ujedno i snimatelji, scenaristi, finansijeri i sve što prati jedan film.

Nakon Daničića, svoj književni opus je predstavio i Boško Ćirković – Škabo, poznat, pre svega u muzičkom svetu kao član popularne grupe „Beogradski sindikat“, ali i kao kolumnista. Škabo je predstavio dve svoje zbirke pesama – „Za +“ i „Folija Š“, nastale prethodne dve godine i kako kaže, njegova inspiracija je svakodnevni život.

Oba autora su istakla da su prijatno iznenađeni prijemom u Opovu i na kraju sve je začinjeno i muzikom gde je Škabo, na radost prisutne publike uz gitarsku pratnju repovao.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kulturni centar Opovo: Libercuatro i Neki novi tango (video)

Kulturni centar Opovo: Libercuatro i Neki novi tango (video)

Libercuatro i Neki novi tango (video) https://youtu.be/8YxOORKcn5U OPOVO, 9. jun 2024 – Tango ansambl Libercuatro po drugi put je nastupio u Opovu i ovog puta nam priredio odličan koncert pod nazivom „Neki novi tango“. Za razliku od pre četiri godine, nastupili su u...

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

OPOVO, 5. jun 2024 – U subotu, 8. juna (20:00h), na sceni Kulturnog centra Opovo, nastupiće poznati tango ansambl Libercuatro. Ovaj ansambl je pre četiri godine već imao uspešan koncert u Opovu u okviru projekta „Tango kroz vreme“, a ovog puta predstaviće nam projekat...

najnovije

najčitanije