Pokrajinski sekretarijat za kulturu: Potpisan ugovor za finansiranje rekonstrukcije Vile Helena

13/05/2022

Potpisan ugovor za finansiranje rekonstrukcije Vile Helena

STARA PAZOVA, 13. maj 2022 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata obnove i rekonstrukcije  kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 265 miliona dinara. Reč je o projektima za osam lokalnih samouprava.

Opštini opovo odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara za projekat „Rekonstrukcija i sanacija poslovnog prostora broj 1 (Vila Helena) sa promenom namene u prostor za kulturno – umetničku delatnost i zabavu“, odnosno predviđeno je da se objekat stare škole „Vila Helena“ u Opovu, izgrađen 1900. godine, rekonstruiše i pretvori u prostor javne namene u oblasti kulture.

„U toku ove godine nastavljamo sa važnim poslovima na rekonstrukciji i adaptaciji domova kulture, kulturnih centara i drugih kulturnih središta, u osam lokalnih samouprava, kao i na njihovom opremanju kako bismo stvorili uslove za kvalitetniji rad tih ustanova“, izjavio je predsednik Mirović.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, a rok za realizaciju projekta je 31. decembar 2022. godine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije