Radovi na rekonstrukciji objekta škole u Barandi: Nove učionice, trpezarija i fiskulturna sala (video)

17/04/2024

Nove učionice, trpezarija i fiskulturna sala

BARANDA, 17. april 2024 – U Izdvojenom odeljenju „Olga Petrov“ u Barandi, Osnovne škole „Zoran Petrović“ u toku su radovi na rekonstrukciji objekta škole. Tim povodom radove je obišao predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, gde su održali radni sastanak sa izvođačima radova.

Trenutno se odvijaju radovi u potkrovlju objekta i u fiskulturnoj sali, a predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo što će ovaj školski objekat nakon dugo vremena dobiti novi i funkcionalniji prostor.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas imali inicijalni sastanak sa izvođačima radova na rekonstrukciji osnovne škole u Barandi. Imali smo priliku i da obiđemo gradilište da vidimo sam početak radova. Ujedno se radi rekonstrukcija fiskulturne sale i zaista sam zadovoljan što je ovaj projekat konačno ušao u neposrednu realizaciju i očekujemo da će u ugovorenom roku biti i završen. Na ovaj projekat sam posebno ponosan jer rekonstrukcija objekata obrazovanja, pored novog objekta vrtića u Sefkerinu, još jednog objekta predškolskog obrazovanja u Opovu, meni predstavlja najveće zadovoljstvo. Samim projektom koji će se realizovati,škola u Barandi će dobiti i svoju trpezariju, tako da đaci neće više užinati u hodniku, već će imati svoj namenski prostor – trpezariju. Ovom rekonstrukcijom, ujedno ćemo dobiti i novi prostor, odnosno tri nove učionice koje će biti u potkrovlju i na taj način ćemo znatno unaprediti kapacitete škole ali i uslove u kojima naši đaci rade“, izjavio je Markov.

Projekat rekonstrukcije škole u Barandi obuhvata dva projekta. Rekonstrukciju potkrovlja gde će se izgraditi tri učionice i izgradnju trpezarije u prizemlju/Glas Opova

Projekat rekonstrukcije škole u Barandi obuhvata dva projekta. Rekonstrukciju potkrovlja gde će se izgraditi tri učionice i izgradnju trpezarije u prizemlju, koje finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a investitor je Opštinska uprava Opovo, dok rekonstrukciju fiskulturne sale finansira Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a investitor je Osnovna škola „Zoran Petrović“.

Vesna Bešević Jovanović, kao odgovorni izvođač za građevinske radove firme Mito Progres and Construstion, kaže da se projekat odvija prema planu radova.

„Radovi se odvijaju u svemu prema planu, 120 dana je rok izvođenja, krovovi su nam već takoreći gotovi tako da smo predupredili ovu kišu i idemo sad na unutrašnje radova. Kraj radova je sredinom jula i sigurno ćemo do tada završiti“, izjavila je Bešević Jovanović.

Prva školska zgrada u Barndi je podignuta 1863. godine, a izgradnja sadašnjeg objekta je počela 1985. a završena 1987. godine sredstvima državne zajednice, mesnim samodoprinosom i dobrovoljnim prilozima meštana Barande.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije