Rhmz izdao upozorenje za područje Srbije na izražen toplotni talas

Rhmz izdao upozorenje za područje Srbije na izražen toplotni talas

SRBIJA, Sreda, 19.jun 2024 Kako saopštava RHMZ veoma topla vazdušna masa zadrzaće se i u narednih sedam dana. Očekivane vrednosti maksimalnih temperatura po danima:
– sreda (19.06.) od 35 do 38 C
– četvrtak (20.06.) od 33 C na severozapadu do 39 C na jugu i istoku Srbije.

U petak i subotu se očekuje “pik”  toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 C. U nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice na severu i zapadu Srbije manji pad temperatura na vrednosti od 30 do 35, dok će se na jugu i istoku zadržati i dalje veoma toplo – oko 38 C.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA IZRAŽEN TOPLOTNI TALAS
Do kraja sedmice maksimalne temperature u Beogradu od 36 do 39 C, a od ponedeljka temperature će se kretati u intervalu od 30 do 35 C.

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

OPOVO, 19. Jun 2024 Opština Opovo obaveštava građane da je  planiran tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje  planiran za četvrtak 20.06.2024. godine odložen za sledeću nedelju. Razlog odlaganja je previše visoka temperatura i tretman ne bi bio efikasan ako bi se odradio u ovim uslovima, tvrde iz firme Aerosystem  i prenosimo njihovo obaveštenje u celini:

Poštovani,

Imajući u vidu talas ekstremno visokih tamperatura zbog kojih nije moguće efikasno i uspešno izvršiti tretman odraslih formi komaraca, obaveštavamo vas da tretman odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje planiran za četvrtak 20.06.2024 god odlažemo za prvi naredni pogodan termin.
 U saradnji sa vašim nadležnim službama ćemo vršiti kontinuirano praćenje situacije na terenu i blagovremeno najaviti izvršenje tretmana.
S poštovanjem,
AEROSYSTEM doo
SMEDEREVO