Sportski vikend: Borac na „popravnom“ u baražu

Sportski vikend: Borac na „popravnom“ u baražu

OPOVO, 14. jun 2024 – Fudbalska prvenstva su završena osim za sakulski Borac koji će u nedelju i sredu igrati baraž za ulazak u viši rang. Kao drugoplasirana ekipa Druge južnobanatske lige – zapad, Sakuljani će igrati dvomeč sa ekipom Karaš iz Kuštilja, drugoplasiranom ekipom iz Druge južnobanatske lige – istok.

U prvom meču Borac u nedelju gostuju u Kuštilju, a revanš se igra u sredu u Sakulama. Termin obe utakmice je 17:30 časova.

Dom zdravlja Opovo: U nedelju 16. juna nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

Dom zdravlja Opovo: U nedelju 16. juna nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

OPOVO, 14. jun 2024
Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16. juna, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.
Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova, i u Domu zdravlja Opovo biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.
Takođe, u istom periodu, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno izmere krvni pritisak, puls i obave pregled, provere KKS, ŠUK, tumor markere (CEA,Ca19-9, alfa-fetoprotein), obave ultrazvučni pregled abdomena.
Molimo građane da za laboratorijske analize dođu do 10 časova.
I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Dom zdravlja Opovo

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

OPOVO,14. jun 2024 Udruženje boraca ratova 91 – 99 „Banat“ iz Opova poziva sve učesnike ratova da podnesu zahtev za konačni status u opštini Opovo gde je od dokumentacije potrebna lična karta i vojna knjižica. Sticanjem ovog statusa dobijaju se određene beneficije, olakšice i definiše se status borca, a udruženje ima nameru da sakupi učesnike  ratova koji ispunjavaju uslove radi organizovanja aktivnosti i planova u narednom periodu. Zainteresovani mogu da se raspitaju o detaljima kod Petrov Branislava na telefon 064 0642678

Da bi učesnik u ratu sa teritorije naše opštine ostvario pravo na status borca i dobio boračku legitimaciju potrebno je da podnese Zahtev za utvrđivanje statusa borca u Opštini Opovo i uz zahtev priloži ličnu
kartu i vojnu knjižicu na uvid. Potrebna dokumentacija koja se pribavlja u proceduri utvrđivanja prava je Uverenje o državljanstvu, Uverenje Ministarstva odbrane RS o angažovanju u oružanim snagama ili Uverenje
Ministarstva unutrašnjih poslova o angažovanju u oružanim snagama, i/ili Rešenje RFPIO kojim je vreme provedeno u ratu ili oružanim akcijama preduzetim u miru utvrđeno u poseban staž. Ukoliko podnosilac zahtevaposeduje nešto od navedene dokumentacije, potrebno je da to priloži uz
zahtev, u suprotnom će se pribavljati službenim putem.