U petak vašar u Debeljači

U petak vašar u Debeljači

Vašar u Debeljači, drugi po redu u ovoj godini biće održan u petak, 7. juna. Debeljački vašari poznati su kao oni sa najdužom tradicijom. I ovaj junski dan u Debeljači biće prilika kako za kupovinu, tako i za prodaju životinja, zanatskih proizvoda, proizvoda za domaćinstvo, prehranu.
Tradicionalni vašar u Debeljači se održava četiri puta godišnje, po jedan tokom sva četiri godišnja doba.
Nakon junskog, sledeći vašar biće organizovan 30. avgusta.

Izvor:RTV OK

Održan Bambijev kros za najmlađe

Održan Bambijev kros za najmlađe

OPOVO, 5. jun 2024 – I ove godine godine Predškolska ustanova „Bambi“ je za svoje mališane organizovala prolećni kros. Učestvovale su sve grupe u Opovu, od jaslenih do predškolskih, oko 170 dece.
U ostalim optinskim mestima, IO Sakule, Baranda, Sefkerin, kros je sproveden u okviru organizacije osnovnih škola.
Deca su bila srećna za osvojena mesta, dobijene medalje i pohvale za učestvovanje, ali najveći osmeh su im izmamile njihove vaspitačice, koje su se na kraju i same takmičile.

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

OPOVO, 5. jun 2024 – U subotu, 8. juna (20:00h), na sceni Kulturnog centra Opovo, nastupiće poznati tango ansambl Libercuatro. Ovaj ansambl je pre četiri godine već imao uspešan koncert u Opovu u okviru projekta „Tango kroz vreme“, a ovog puta predstaviće nam projekat „Neki novi tango“. Libercuatro će nastupiti u sastavu Ksenija Ristić (klavir), Martina Dimić Radovanović (violina), Aleksandar Mišović (vokal), Petar Mirkov (bandoneon) i Boban Stošić (kontrabas), a specijalni gosti će biti tango plesači Mirjana Savić i Ilias Oikonomou.

Ulaz na koncert je besplatan.

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Književni susret sa Andraž Rožmanom

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Književni susret sa Andraž Rožmanom

OPOVO, 6 jun 2024 – U organizaciji Opštinske narodne biblioteke Opovo i izdavačke kuće „Otvorena knjiga“ u Opovu je održan književni susret sa slovenačkim piscem Andraž Rožmanom i predstavljen njegov novi roman „Titov sin“.

Pred čitaocima je pravi postmodernistički roman, o Klemenu, piscu reklama i bivšem novinaru, kojeg je porazilo što je svet takav kakav je, i o Frenku, povremenom pacijentu u duševnim bolnicama, koji svoje ideje ne može da ostvari. Ni jedan od njih ne može da pronađe svoje mesto pod suncem. Titov sin nam pruža pogled u ustaljune dihotomije-u racionalno i iracionalno – ali ih prevazilazi tako što nam ne dopušta da se na nekoj od njih skrasimo. Klemen pokušava da prevaziđe sopstvenu naivnost, a Frenk – koji od Klemena traži da o njemu napiše knjigu – traga za delom sebe koji je izgubio, za porodičnom tajnom. Pogled nam se pruža i na ono „normalno“ i „nenormalno“, pri čemu je jasno da nisu puki društveni konstrukti, već prepletene komponente naše egzistencije, pri čemu je to preplitanje ono što je suštinsko i sasvim joj svojstveno – dr Boban Trifunović.

Međunarodno takmičenje mladih flautista Šabac:  Nagrađena naša mlada sugrađanka Sara Simić

Međunarodno takmičenje mladih flautista Šabac: Nagrađena naša mlada sugrađanka Sara Simić

ŠABAC/OPOVO, 5. Jun 2024
Na IV Međunarodnom takmičenju mladih flautista Šabac  koje je održano od 18. do 20. maja 2024. godine  u MŠ “Mihailo Vukdragović” u Šapcu, koje je okupilo 106 takmičara  24 profesora, 22 korepetitora iz 17 gradova iz  Srbije,  Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije,  muzička škola Jovan Bandur iz Pančeva je učestvovala sa svojim mladim flautistima.

Naša mlada sugrađanka Sara Simić je osvojila jednu od Prvih nagrada  sa osvojenim 91 bodom u pretkategoriji.