Pomozite obnovu hrama i izgradnju nove kupole

Pomozite obnovu hrama i izgradnju nove kupole

Hram Prenosa moštiju Svetog Oca Nikolaja podignut je u periodu od 1820. do 1830. godine. Evidentiran je od strane Zavoda za zaštitu spomenika kao kulturno dobro od izuzetnog značaja.

Ovom prilikom pozivamo ljude dobre volje da u skladu sa mogućnostima pomognu izgradnju nove kupole na hramu.

Novac možete doneti u hram ili uplatiti na žiro račun srpske pravoslavne crkvene opštine Opovo broj: 200-2292790101061-77, svrha uplate: ZA OBNOVU HRAMA

Sportski vikend: U nedelju dan odluke, cela sezona u 90 minuta

Sportski vikend: U nedelju dan odluke, cela sezona u 90 minuta

OPOVO, 7. jun 2024 – U nedelju se igra poslednje kolo Prve južnobanatske i Druge južnobanatske lige zapad. Radnički dočekuje Hajdučicu i od tog rezultata zavisiće im plasman koji može biti između 11. i 14. mesta.

Jedna od najneizvesnijih sezona Druge južnobanatske lige – zapad dobiće svoj epilog u nedelju kada ćemo saznati ko podiže šampionski pehar i direktno ide u viši rang, a ko će igrati u baražu. Tempo gostuje u Mramorku, a Borac u Bavaništu. Za ova dva naša kluba u ovih 90 minuta staje cela sezona.

Prva južnobanatska liga / 30. kolo

Baranda, 9. jun (nedelja) 17:30h; RADNIČKI – HAJDUČICA

Druga južnobanatska liga – zapad / 27. kolo

Mramorak, 9. jun (nedelja) 17:30h; PROLETER – TEMPO (Sefkerin)

Bavanište, 9. jun (nedelja) 17:30h; BSK BAVANIŠTE – BORAC (Sakule)

Danas i narednih dana toplo

Danas i narednih dana toplo

OPOVO, 7. jun 2024
Danas pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, promenljiv. Najviša temperatura od 30 do 33 °C.
U narednih sedam dana pretežno sunčano i toplo, ponegde uz malu ili umerenu oblačnost. Maksimalne temperature u subotu od 30 do 34 °S, u nedelju i ponedeljak od 32 do 36 °C, a zatim do kraja perioda biće najtoplije u južnim krajevima sa najvišom dnevnom temperaturom oko i malo iznad 35 °S. U urbanim sredinama tropske noći. Pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina biće retka .