Fudbal: Sefkerinci u viši rang, Sakuljanima baraž

Fudbal: Sefkerinci u viši rang, Sakuljanima baraž

SEFKERIN / SAKULE, 10. jun 2024 – Uz novi preokret, poslednje kolo je odlučilo prvaka Druge južnobanatske lige – zapad. Sefkerinci idu u viši rang, a Sakuljanima preostaje baraž, dok se u niži rang seli Stari Tamiš.

PROLETER (Mramorak) – TEMPO (Sefkerin) 2:3 (1:2); Kakav rolerkoster u Mramorku. Tempu je trebala pobeda da bi uz poraz ili nerešen rezultat Borca u Bavaništu preuzeli prvo mesto. A počelo je turbulentno za obe ekipe. Tempo prima gol već u 2. minutu i to kakav udarcem sa preko 45 metara gde je lopta završila u same rašlje gola golmana Jakšića. U Bavaništu domaćini vode od 8. minuta. Međutim Tempo vrlo brzo okreće rezultat u svoju korist. U 21. minutu Milan Dunjić poravnava sa bele tačke da bi samo pet minuta kasnije svoj prvenac u ovoj sezoni postigao i Milan Milankov, fantastičnim udarcem sa 25 metara u desni gornji ugao golmana domaćina.

Početkom drugog poluvremena u Bavaništu domaćini udvostručuju prednost protiv sakulskog Borca. U Mramorku Tempo pojačava sa napadima ređa šanse ali ne uspeva da postigne pogodak i reši utakmicu na vreme. I kako to u fudbalu biva usledila je kazna u prvom minutu nadoknade vremena. Domaći napadač Ilić prihvatio je jednu dubinsku loptu okrenuo se ka golu i sa nekih 20 metara poslao koptu pod samu prečku. Šokirani grači Tempa krenuli su svim snagama u napad i u 93. minutu Petar Uzelac postiže pogodak za novu prednost gostiju. Nakon trećeg gola Tempa sudija je odsvirao kraj  i to je bio znak da slavlje može da počne jer je utakmica u Bavaništu završena 3:0 za domaćina. Ekipa Tempa iz Sefkerina je uspela da i drugu godinu za redom obezbedi prvo mesto i plasman u viši rang. Ovoga puta su se plasirali u PFL Pančevo ili popularnu A ligu, gde su se vratili posle punih 11 godina.

BSK BAVANIŠTE – BORAC (Sakule) 3:0 (1:0): Borac je izgubio utakmicu u Bavaništu i titulu, tako da će morati kroz baraž da izbori plasman u Prvu južnobanatsku ligu. U baražu će igrati sa Karašom iz Kuštilja.

Rezultati 27. kola: Omladinac – OFK Mladost 0:4; Partizan – Voja Gačić 2:2; Stari Tamiš – Jugoslavija 1:6; Proleter – Tempo 2:3; BSK Bavanište – Borac 3:0

Tabela: 1. Tempo (69); 2. Borac (67); 3. BSK Bavanište (40); 4. Jugoslavija (38); 5. Voja Gačić (34); 6. OFK Mladost (34); 7. Omladinac (31); 8. Proleter (29); 9. Partizan (26); 10. Stari Tamiš (20)

 

Sportsko rekreativno udruženje Soko: Najava 24. seoske olimpijade Sefkerin 2024

Sportsko rekreativno udruženje Soko: Najava 24. seoske olimpijade Sefkerin 2024

SEFKERIN, 10. jun 2024 – U Nedelju 23. juna, sa početkom u 10:00 časova na školskom terenu u Sefkerinu održaće se tradicionalna Seoska olimpijada.

Streličarski klub „Pančevo“ iz Pančeva će demonstrirati svoje veštine sa lukom i strelom.

Sedma po redu trka trotinetima za najmlađe (do 6. godina i od I do IV razreda) počeće u 10:20.

I ove godine održaće se trka beba, starosti do godinu dana, sa početkom u

10:30.

Sportske discipline:

  1. PIKADO – za školski uzrast, kategorija od I do IV razreda; kategorija starijih od (13 godina) 2010- og godišta;
  2. TRČANJE U DŽAKU – za školski uzrast kategodija od I do IV i od V do VIII razreda;
  3. SKOK U DALJ IZ MESTA – za školski uzrast kategorija do VIII razreda; kategorija stariji od 14 godina;
  4. BACANJE KAMENA S` RAMENA – kategorija starijih od 14. godina;
  5. ŠUTIRANJE PENALA – kategorija starijih od 10. godina;
  6. UBACIVANJE TROJKI U KOŠ – kategorija starijih od 11. godina.

Propozicije i kategorije za takmičarske discipline

PIKADO: Takmičari nastupaju u muškoj i ženskoj kategoriji: za školski uzrast kategorija od I do VI razreda i stariji od (13. godina) 2010- og godišta.

Pravila takmičenja za pikado su sledeća: gađa se sa udaljenosti od 3 metra na visini od

1.7 metara, sa PET hitaca u kružnu metu koncentričnih krugova. Broje se samo one strelice koje ostanu u meti najmanje pet sekundi. U slučaju da neka od strelica obori neku stelicu koja se već nalazi u meti, priznaje se postignuti rezultat oborene strelice. Pobednik je takmičar sa najvećim brojem krugova. Ako dva ili više takmičara imaju isti broj krugova, bolji je takmičar koji ima više pogodaka u 10, 9, 8, 7 itd.

TRČANJE U DŽAKU: Takmičari nastupaju u muškoj i ženskoj kategoriji, za školski uzrast kategorija od I do IV i od V do VIII razreda.

Pravila takmičenja za trčanje u džaku su sledeća: staza je dugačka 25 metara (mini pič teren). Takmičar ulazi u džak koji drži rukama (ne sme vezivati ili kačiti džak za pojas) i skače do cilja. U slučaju većeg broja takmičara formiraće se ekipe od pet takmičara, pobednici iz tih trka odlaze u finalnu trku.

SKOK U DALJ IZ MESTA: Takmičari nastupaju u muškoj i ženskoj kategoriji, starosne granice za: školski uzrast do VIII razreda, i starije od 14 godina.

Pravila takmičenja za skok u dalj iz mesta su sledeća: svaki takmičar ima pravo na dva pokušaja da skoči iz mesta što dalje. Takmičar prilikom izvođenja skoka mora voditi računa o prestupu. Merenje skoka se vrši tako što se gleda otisak zadnjeg dela tela. Dužina skoka određuje plasman. U slučaju da takmičari imaju ostvarene skokove iste dužine, ti takmičari će skakati naizmenično dok se ne dobije pobednik.

BACANJE KAMENA S` RAMENA: Takmičari nastupaju u jednoj kategoriji, starosne granice stariji od 14. godina.

Pravila takmičenja za bacanje kamena s` ramena su sledeća: svaki takmičar ima pravo na dva pokušaja da kamen baci što dalje. Kamen je težine 10 kilograma. Takmičar prilikom bacanja mora voditi računa o prestupu. Daljina određuje plasman. U slučaju da takmičari ostvare istu daljinu, ti takmičari naizmenično bacaju kamen dok se ne dobije pobednik.

ŠUTIRANJE PENALA: Takmičari nastupaju u jednoj kategoriji, stariji od 10. godina.

Pravila takmičenja za šutiranje penala su sledeća: svaki takmičar ima obeleženih pet pozicija sa po jednom fudbalskom loptom, i početno rastojanje do malog gola je 20 metara. Pobednik je onaj takmičar koji ima najviše pogodaka. U slučaju da takmičari ostvare isti broj pogodaka, pobednik će biti takmičar koji je utrošio najmanje vremena za izvođenje.

UBACIVANJE TROJKI U KOŠ: Takmičari nastupaju u jednoj kategoriji, starosna granica je: stariji od 11 godina.

Pravila takmičenja za ubacivanje trojki su sledeća: takmičar ima obeležene tri pozicije sa po tri košarkaške lopte, što znači da svaki takmičar ima ukupno devet pokušaja. Pobednik je onaj takmičar koji ima najviše ubačenih trojki, u slučaju da takmičari ostvare isti broj ubačenih trojki, pobednik je onaj takmičar koji je utrošio najmanje vremena za izvođenje.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti maksimalno u dve discipline. OVAJ PROGRAM JE UJEDNO I POZIV ZA UČEŠĆE! Svi učesnici na olimpijadi treba da su lekarski pregledani i učestvuju na svoju vlastitu odgovornost. Učesnici sami snose putne troškove kao i troškove boravka. Posle završene olimpijade za sve učesnike predviđen je ručak. Rok za prijave je do 21.06.2024. godine.

Prijave za učešće slati: Sportsko rekreativno udruženje „SOKO“ Sefkerin; e- mail: sokosefkerin@yahoo.com; telefon: 065/377-12-68 (Dragan Ristić)

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

PANČEVO, 10. jun 2024 – Zavod za javno zdravlje Pančevo i Udruženje „Pneuma“ Kreativni kolektiv pozivaju zainteresovane ustanove, nevladine organizacije, udruženja i pojedince da se pridruže u kreiranju programa i organizovanju događaja u okviru Festivala mentalnog zdravlja 2024. godine, koji se u Pančevu realizuje od 10. do 20. oktobra 2024. godine.

Ove godine, FMZ se održava pod temom “ODNOS PREMA PROMENAMA U DRUŠTVU” sa sloganom „ZAŠTO SE (NE) MENJAMO?”.

Događaj za FMZ 2024. se prijavljuje putem google forme:

https://forms.gle/YYKsEJ3rHmzoJh3M9

Ukoliko ste zainteresovani za organizaciju događaja u okviru FMZ 2024. obratite pažnju na kriterijume za iste, o kojima se možete informisati prilikom prijave.

Rok za prijavu je 30.06.2024. god.

FMZ Pančevo možete pratiti i na društvenim mrežama:

https://www.instagram.com/fmz.pancevo?igsh=M3J2eDBidjA2YWdh

https://www.facebook.com/fmz.pancevo?mibextid=ZbWKwL

Krovna organizacija FMZ je Institut za javno zdravlje Vojvodine. Ovo je 9. FMZ u organizaciji IZJV, dok se u Pančevu ovaj Festival održava drugu godinu za redom.

Budite deo FMZ 2024 i zajedno sa nama inspirišite, edukujte i podržite zajednicu ka boljem mentalnom zdravlju!

Zavod za javno zdravlje Pančevo i Udruženje „Pneuma“ Kreativni kolektiv

Fudbal: Baranđani „skromno“ završili sezonu

Fudbal: Baranđani „skromno“ završili sezonu

BARANDA, 9. jun 2024 – Baranđani u nposlednjem kolu Prve južnobanatske lige poraženi, tako da su sezonu završili na skromnom 14. mestu, stepenik više od ispadanja iz lige.

U viši rang plasirali su se Dolovci, baraž će igrati Crvena Zvezda iz Pavliša, dok se Jedinstvo Stević iz Kačareva i Budućnost iz Alibunara sele u niži rang.

RADNIČKI (Baranda) – HAJDUČICA 1:2 (0:1); Ako je Baranđanima opstanak u ligi bila namera, onda je cilj ispunjen. Ipak, ovaj tim je mogao i morao mnogo više. Strelac za Radnički je bio Dušan Dobrić.

Rezultati 30. kola: Budućnost (BB) – Budućnost (A) 5:0; Unirea – Glogonj 3:0; Sloga (BNS) – Potporanj 8:1; Crvena Zvezda – Sloga (P) 7:0; Ševac – Dolina 1:5; Spartak 1911 – Dolovo 4:2; Radnički – Hajdučica 1:2; Vulturul – Jedinstvo Stević 3:0

Tabela: 1. Dolovo (63); 2. Crvena Zvezda (63); 3. Dolina (63); 4. Glogonj (49); 5. Unirea (49); 6. Sloga (BNS) (49); 7. Potporanj (44); 8. Vulturul (42); 9. Sloga (P) (40); 10. Spartak 1911 (40); 11. Budućnost (BB) (40); 12. Ševac (39); 13. Hajdučica (38); 14. Radnički (36); 15. Jedinstvo Stević (32); 16. Budućnost (A) (4)