U četvrtak tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje

U četvrtak tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje

OPOVO, 17. Jun 2024
Opština Opovo obaveštava građane da je  planiran tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje  za četvrtak 20.06.2024. godine u ranim večernjim satima. Posebno se skreće pažnja pčelarskim organizacijama kao i pojedincima koji se bave pčelarstvom .
Tretman će se obaviti sredstvima i dozama propisanim i odobrenim od nadležnih institucija. U slučaju pojave neplanirane neadekvatne meteorološke situacije tretman se odlaže za prvi sledeći adekvatan termin.

Tretman će vršiti Aerosystem doo Smederevo i firma Ekosan iz Beograda

Koridori Srbije: Obaveštenje o planiranim istražnim radovima na trasi autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

Koridori Srbije: Obaveštenje o planiranim istražnim radovima na trasi autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

OPOVO, 17. jun 2024

Koridori Srbije su izdali obaveštenje o tome da su započete pripreme podloge za izradu projektno – tehničke dokumentacije, što obuhvata geotehničke i geodetske istražne radove, a odnose se i na teritorije u opštini Opovo, koje se nalaze na trasi budućeg autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, tj. mesne zajednice Opovo, Sefkerin, Baranda i Sakule.

Streličarstvo: Dve zlatne medalje i državni rekored za Matveja Jevtića

Streličarstvo: Dve zlatne medalje i državni rekored za Matveja Jevtića

BEOGRAD, 16. jun 2024 – Na pomoćnom terenu FK “Trudbenik” u Beogradu, održan je deveti “Memorijal Aleksandar Saša Knežević”. Turnir u metnom sreličarstvu je organizovao streličarski klub “BSK” iz Beograda i na njemu se takmičilo 93 takmičara iz cele Srbije.

Na svom prvom turniru nastupio je i Matvej Jevtić iz Sefkerina braneći boje Streličarskog kluba “Pančevo”. Matvej je imao izuzetno zapažen prvi nastup jer sem što je osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih pionira složenim lukom i miks timu u istoj kategoriji, zajedno sa Katarinom Božin iz istog kluba oborio i državni rekord. Ukupan skor prvog nastupa Matveja Jevtića su dve zlatne medalje i jedan državni rekord!

Ponovo zlatni i srebrni trofeji za Sefkerince

Ponovo zlatni i srebrni trofeji za Sefkerince

SEFKERIN/NOVI BEČEJ 17. jun 2024 Povodom tradicionalne manifestacije “Dan Sporta” koji se održava svake godine u Novom Bečeju,u subotu 15. juna  organizovano je otvoreno prvenstvo Pokrajine za Sanda Fulkontakt borbe u klasi pionira i kadeta.
Ponovo su bili najbolji mladi Kik bokseri iz Sefkerinskog kluba “Dragon” i u odličnim mečevima su dominirali u pet težinskih kategorija.
Zlatne medalje osvojili su Andrej Mišković i Nikola Gligor, srebrom su se okitili Andrej Mrvić i Dragan Josifov, dok je Filip Džakula oštećen od strane sudija gde se radila dodatna četvrta runda da bi se udovoljila nepravda prema domaćem takmičaru, pa mu je uručena bronzana medalja, koja za nas sija kao zlato.
Polugodišnjom sezonom takmičenja u ovoj godini ostvarili smo više od odličnog plasmana sa mladim timom takmičara,ističe trener kluba Nikola Stankov.

RHMZ upozorava na toplotni talas,u petak i subotu temperatura do 40 stepeni Celzijusa

RHMZ upozorava na toplotni talas,u petak i subotu temperatura do 40 stepeni Celzijusa

SRBIJA, 17. juna 2024
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da se nalazimo na početku perioda koji će obeležiti priliv veoma toplog vazduha sa severa Afrike ka našem području.

Vrednosti maksimalnih temperatura u Srbiji danas će biti od 30 do 33 stepena, sutra od 32 do 35 stepeni, u sredu od 35 do 37 stepeni, a u četvrtak od 33 stepena na severu do 39 stepeni na jugu i istoku Srbije, navodi RHMZ.

U petak i subotu biće pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni Celzijusa. U subotu posle podne na severu i zapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima pad temperature i povratak na vrednosti u intervalu od 28 do 34 stepena Celzijusa.