Atletika: Tri medalje za atletičare Spartaka na Prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire

Atletika: Tri medalje za atletičare Spartaka na Prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire

OPOVO, 11. jun 2024 – U Sremskoj Mitrovici je 7. juna održano Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire. Lazar Čatlajić je osvojio dve medalje, zlatnu u bacanju diska uz oboren lični rekord 25,42m i srebrnu u bacanju kugle 11,19m.

Dimitrije Đorđević, je u bacanju diska osvojio srebrnu medalju uz oboren lični rekord 21,23m, a u bacanju kugle je osvojio 6. mesto uz takođe oboren lični rekord 8,44m.

Nikola Krivokuća, je u trci na 60m osvojio 4. mesto 8,65, a u trci na 200m je zauzeo takođe 4. mesto 29,30s.

Filip Poledica je u uzbudljivom finišu osvojio neslavno 4. mesto, oborivši lični rekord za šest sekundi i sada iznosi 2:24,61.

Fudbal: Rivalstvo za pamćenje, prvak odlučen u foto finišu

Fudbal: Rivalstvo za pamćenje, prvak odlučen u foto finišu

OPOVO, 11. jun 2024 – Bukvalno u foto finišu, odlučen je prvak Druge južnobanatske lige – zapad i novi član PFL Pančevo. Ne pamti se ovakvo rivalstvo i neizvesnost u nižim južnobanatskim ligama koje je trajalo od prvog do poslednjeg kola. A ono što je zanimljivo, jeste da je ova sezona repriza prethodne kada su ova dva kluba istu bitku vodila u Opštinskoj ligi i izborila plasman u viši rang.

Sefkerinski Tempo (nekada Mladi zadrugar) je godinama bio jedan od naših najuspešnijih opštinskih klubova. Prvu južnobanastku ligu su igrali od 1987 do 1993. godine, a najduži staž u „primeri“ su zabeležili od 1999. do 2014. godine. Nakon ispadanja usledio je dug period loših rezultata gde su tavorili u donjem delu tabele Druge južnobanatske lige, da bi 2021. godine ispali u Opštinsku ligu Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. Da li je to bilo otrežnjenje, tek od tada počinje novi „preporod“ ovog kluba. U prvoj sezoni Sefkerinci su do poslednjeg kola vodili bitku sa ekipom Budućnosti iz Banatskog Brestovca ali im je prvo mesto izmaklo za jedan bod.

FK Tempo – Sefkerin

S druge strane, sakulski Borac je naš najuspešniji opštinski klub. Sakuljani su u sezoni 2010/11 izborili plasman u Prvu južnobanatsku ligu i od tada kreće njihov nezaustavljiv put do saveznog ranga. Nakon dve sezone Borac se plasirao u zonu (Vojvođanska liga – istok), odakle se takođe, nakon dve sezone, plasirao u Srpsku ligu Vojvodina. Kao srpskoligaši Sakuljani će provesti sedam uspešnih sezona ali 2022. godina, nakon što ih je na polusezoni napustio generalni sponzor, Borac je istupio iz takmičenja i po pravilima Fudbalskog saveza ispao u najniži rang, Opštinsku ligu. I tu počinje rivalstvo sa Sefkerincima.

Od početka prvenstva Tempo i Borac su se odvojili i očekivalo se da prvaka odluče njihovi međusobni susreti. Borac je pobedio u Sakulama, Tempo u Sefkerinu, oba kluba su tokom sezone imala po jedan remi, tako da je prvaka Opštinske lige u stvari odlučila utakmica 3. kola u Dubovcu gde su Sakuljani neplanirano i iznenađujuće izgubili. Međutim, u viši rang su otišli i jedni i drugi.

Kao što smo na početku teksta rekli, i ove sezone repriza. Novajlije rivalstvo nastavile i u Drugoj južnobanatskoj ligi i vrlo brzo se bodovno odvojili od ostalih klubova. Na kraju sezone Tempo i Borac su imali skoro 30 bodova više od trećeplasirane ekipe, što dovoljno govori o njihovoj dominaciji i kvalitetu u odnosu na ostatak lige. Međusobno su odigrali tri meča, gde je Borac bio bolji uz dva remija i jednu pobedu, međutim, i ovog puta su odlučile neke druge utakmice.

U prva dva kola čelnu poziciju ima Borac, zatim Tempo, a onda Sakuljani u 4. kolu preuzimaju vodeću poziciju koju će držati do 14. aprila. Do 7. kola boljeg odlučuje gol razlika, a onda sledi poraz Sefkerinaca u Gaju kada se prvi put pravi i bodovna razlika. U 9. kolu Borac igra nerešeno u Mramorku i Tempo smanjuje razliku na jedan bod.

Posebno je bilo turbulentno u aprilu i maju. Da li je došlo do zamora, a sigurno su na nešto lošije rezultate uticale brojne povrede u igračkom kadru na obe strane, tako da smo do kraja prvenstva imali pravu klackalicu u smenjivanju na čelnoj poziciji. U 19. kolu OFK Mladost (koja se u tom trenutku nalazi na poslednjem mestu) pravi veliko iznenađenje odigravši nerešeno u Sakulama, tako da Tempo prvi put nakon 3. kola preuzima vodeću poziciju.  Međutim, narednog vikenda u velikom derbiju Borac pobeđuje Tempo i ponovo je na prvom mestu sa dva boda prednosti. Mnogi su mislili da je tada prvak odlučen ali pokazaće se da će biti još preokreta.

FK Borac – Sakule

Naredno 21. kolo, novi preokret. Borac gubi u Jabuci i Tempo je ponovo prvi sa bodom prednosti. Ali, u 23. kolu, Sefkerinci igraju nerešeno u Pančevu sa Vojom Gačićem i opet preokret, sada Borac ima bod prednosti, a do kraja su još četiri utakmice. Promena nema sve do poslednjeg kola. Ulog je veliki i cela sezona staje u jednoj utakmici. I onda kako samo fudbal može da izrežira. Sakuljani gube u Bavaništu, a Tempo u Mramorku u poslednjem minutu dolazi do pobede i titule.

Naravno, za Sakuljane još nije sve završeno. A da li će se ovo rivalstvo nastaviti i naredne sezone u Prvoj južnobanatskoj ligi, zavisiće od dvomeča u baražu koji Borac igra sa ekipom Karaš iz Kuštilja. Prvi meč se igra 15. juna u Kuštilju, a revanš je 19. juna u Sakulama.

Deo Sefkerina trenutno bez vode

Deo Sefkerina trenutno bez vode

OPOVO/SEFKERIN, 11. jun 2024
Obaveštavaju se građani Sefkerina da su trenutno bez vode zbog havarije na uličnoj vodovodnoj mreži. EkipA JP Mladost Opovo je na terenu i radi na otklanjanju havarije. Očekivano vreme za sanciju je oko 2 sata.